Pretraga

Arhiva članaka

недеља, 12. мај 2024.

Одржана пета „Слатинска тракторијада“

У организацији Удружења грађана „Слатинско врело“ из Доње Слатине, у недјељу је организована пета по реду манифестација „Слатинска тракторијада“.


Ову сада већ традиционалну манифестацију свечано је отворио начелник општине, Ђорђе Милићевић који је том приликом изјавио да му је задовољство бити овдје и пету годину заредом, те истакао да захвалност прије свега иде групи ентузијаста који су својим залагањем допринијели да је ова манифестација из године у годину има све већи значај и уједно заузима посебно мјесто у календару догађаја који се организују на подручју наше општине.
Он је додао да је ова манифестација, сајамско-такмичарског карактера, те да је уз финансијску подршку Општине Шамац, као генералног спонзора и ове године окупила велики број посјетилаца и излагача пољопривредне механизације.
„Посебно ме радује да је ово удружење у протеклом периоду и званично формирано те ће самим тим имати прилику да конкуришу за дио финансијских средстава и са виших нивоа власти. Такође, оно што је евидентно јесте да из године у годину је у оквиру ове манифестације посебан акцент на сајамски дио на ком су своје учешће узели излагачи из више дијелова Републике Српске а и Србије“, рекао је Милићевић.


Живан Илић предсједник Удружења „Слатинско врело“ реако је да ову манифестацију ове године организују први пут као званично удружење.
„Наш циљ је био да привучемо људе у нашу Посавину, да направимо и сајамски и такмичарски дио, да се повежемо и наставимо сарадњу. Ове године на сајму је изложено око 100 нових и старих трактора и дио пољопривредне механизације. Излагачима и свима који су дали свој допринос овом догађају се захваљујем“, рекао је Илић.


Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић каже да ова манифестација треба сигурно прећи у сајамску манифестацију, те да он посјећује све сајамске манифестације у РС поготово ако је то у родном граду.
„Тракторијада добија и међународни карактер и свака манифестација када је у питању пољоривредна производња доводи до тога да ресорно министарство може увидјети шта је то што је најпотребније нашем произвођачима и шта је то што можемо у подстицајним мјерама помоћи у производњи“, изјавио је Минић.

Светлана Павловић, дипл. журналиста

0 comments :

Постави коментар

Kalendar

Budućnost demonstrirala snagu protiv Bratstva

Dana, 21. aprila 2024. godine, Budućnost je ugostila svoje rivale iz Dubice, ekipu Bratstva, u okviru 10. kola PFL Modriča-Š...

Popularni postovi