Pretraga

Arhiva članaka

17. април 2014.

Željko Jurić - estradni umjetnik


Želјko Jurić, rođen je 3. maja 1976. godine u Bosanskom Šamcu​​. Do šesnaeste godine živeo je u Srednjoj Slatini. Godine 1993. preselio se u Njemačku, gdje i danas živi. U rodnoj Slatini ima lijepu porodičnu kuću.

Želјko je muzičku karijeru započeo 1994. godine.

Nјegov prvi album, pod nazivom "Sudbina me vara", objavljen je 2000-te godine u saradnji sa izdavačkom kućom "Nimfa sound" iz Tuzle.

Nekoliko mjeseci nakon toga, Želјko se pojavlјuje na bihaćkom festivalu narodne muzike, pjesmom pod nazivom "Rastanak", koja ubrzo postaje veliki hit u BiH. Samo dvije godine kasnije objavio je svoj drugi album pod nazivom "Vještice", ponovo u saradnji sa "Nimfa sound".
Na ovom album , izdvojile su se pjesme: "Zbog te žene“, "Nizvodno od sreće", "Svatovi " i ponovo obrađena pesma "Rastanak" pod nazivom "Prosjak koji prosi“.

Pravi preokret u njegovoj karijeri počinje nakon izdavanja trećeg album pod nazivom "Obuci nešto seksi", koji takođe izdaje "Nimfa Sound".
U ovom albumu pojavljuje se pjesma posvećena njegovom selu, "Srednja Slatina",  koja je postala veliki hit.

Četvrti album je objavlјen u proleće 2008. godine pod nazivom "Tebe volim" iz muzičke produkcije
"Renome" iz Bijelјine . Album se pokazao kao najbolјi, do sada, sa hitovima: "Posavina zove", "Tebe volim" i "Preko Save".

U šestom mjesecu 2010. godine, izlazi peti studijski album pod nazivom "Dođi mi, dođi".
Na albumu se nalazi osam novih pesama, tekstove i muziku potpisali su Izo Husam i Mirza Hadžiahmetović, osim pjesme "Posavsko srce" za koju je stihove i muziku napisao Želјko Jurić.
Album je pun hitova među kojima su najpopularniji: "Dođi mi , dođi", "Ludnica" , "Posavsko srce" i "Od noći do zore", kao i prelijepa balada "Ja dovolјno lud".
Album je objavljen sa novom izdavačkom kućom, "Valentino Records".

IZVOR: http://www.zeljko-juric.com

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi