Pretraga

Arhiva članaka

понедељак, 3. јун 2024.

Slatinski susreti: Veče tradicije i zajedništva

Dvadeseti jubilarni "Slatinski susreti", održani 1. juna u Švajcarskoj, zajedno sa sastankom sa zavičajnom delegacijom 30. maja, pokazali su i ovaj put kontinuitet i uspjeh u saradnji između dijaspore i zavičaja.


Sastanak sa delegacijom iz rodnog kraja, održan u petak, 30. maja, bio je na neki način uvod u dvadesete jubilarne Slatinske susrete. U delegaciji iz zavičaja bili su Načelnik Opštine Đorđe Milićević, sveštenik Dragan Pavlović, Predrag Pajić i Ljubiša Stanišić. Razgovaralo se o bitnim temama za zavičaj i mogućnostima što konkretnije i efikasnije pomoći dijaspore. Predsjednik udruženja, Joco Vasiljević, izrazio je zahvalnost svim prisutnima na kraju sastanka, sa nadom da će razgovori uroditi plodom i da će biti korisni za zajednicu.


Veče 1. juna ove godine u Landgasthof Sternenu bilo je vrhunac proslave Slatinskih susreta. Svečanosti je prisustvovalo preko 500 posjetilaca i bilo je ispunjeno nastupima folklornih ansambala „Petar Kočić“ iz Soloturna i „Nemanjići“ iz Linta, pjesmom i igrom. Najaktivnijim članovima udruženja i gostima uručene su zahvalnice i prigodni pokloni. Ceremonija lomljenja slavskog kolača dodatno je učvrstila osjećaj zajedništva i poštovanja vjere i tradicije.

Ovako značajan događaj još jednom je potvrdio važnost očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta i jačanja veza među ljudima.

1 коментар :

  1. Анониман18. јун 2024. 07:08

    ЖИВИ ЗДРАВИ БИЛИ И ТРАДИЦИЈУ СТАЛНО ОДРЖАВАЛИ...СВАКА ЧАСТ И СРДАЧАН ПОЗДРАВ СВИМА ОД МАРКА БОСИЋА (А ПОСЕБАН ПОЗДРАВ ШКОЛСКИМ МАРКУ МРКИЈУ И ПРЕДИ ЗУМБУЛУ)

    ОдговориИзбриши

Kalendar

Budućnost demonstrirala snagu protiv Bratstva

Dana, 21. aprila 2024. godine, Budućnost je ugostila svoje rivale iz Dubice, ekipu Bratstva, u okviru 10. kola PFL Modriča-Š...

Popularni postovi