Pretraga

Arhiva članaka

петак, 28. јун 2024.

Парастос и вишебој у Горњој Слатини

Служењем парастоса и полагањем вијенаца испред спомен обиљежја данас је одана пошта за 29 српских бораца и једну цивилну жртву протеклог одбрамбено-отаџбинског рата.


Предсједник Организационог одбора "Видовданског сабора" у Горњој Слатини Љубиша Станишић рекао је да је организаторима стало да младим генерацијама пренесу сјећања на пале борце.
"Данас шаљемо поруку јединства српског народа, поруку да не смијемо да заборавимо све оне који су дали живот за Републику Српску да би се ми данас окупљали овдје и уживали у слободи", нагласио је Станишић.
Он је подсјетио да су на "Видовдански сабор" дошли и гости, између осталих, и са Косова и Метохије.
Станишић је додао да је Видовдански Сабор отворен академијом, а да су у склопу програма одржана спортска такмичења и заједничко дружење.

Обраћајући се мјештанима и гостима, начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је да га радује што је велики број људи присуствовао парастосу у оквиру "Видовданског сабора" у Слатини.

Стево Богдановић рекао је да је имао 11 мјесеци када му је погинуо отац Драган и да је данас овдје са његовим саборцима да сви заједно одају пошту погинулим борцима.
"Овај дан пуно значи за све породице погинулих да се сјете свих жртава који су дали живот за данашњу слободу коју сви уживамо", додао је Богдановић.

Светлана Павловић, дипл. журналиста


На програму Видовданског сабора данас јео држано такмичење у више спортских дисциплина, гдје су се надметали мјештани Грбаче и Пањика, два засеока у Горњој Слатини.

Ове године, екипа из Грбаче је била успјешнија, освојивши побједу у шест дисциплина, док је њихов противник, Пањик, био успјешнији у три дисциплине.

Играна је ревијална фудбалска утакмица између тимова из Горње Слатине и братске екипе из Корените. Утакмица је завршила без побједника, са резултатом без голова.

0 comments :

Постави коментар

Kalendar

Budućnost demonstrirala snagu protiv Bratstva

Dana, 21. aprila 2024. godine, Budućnost je ugostila svoje rivale iz Dubice, ekipu Bratstva, u okviru 10. kola PFL Modriča-Š...

Popularni postovi