Pretraga

Arhiva članaka

15. август 2021.

Служен парастос за погинуле борце и цивиле у С. Слатини

У Средњој Слатини код Шамца данас је служен парастос за 12 погинулих бораца Војске Републике Српске, три цивилне жртве протеклог рата и тројицу припадника ваздухопловне јединице погинулих почетком 1992. године када је њихов хеликоптер оборен у овом мјесту.

Начелник општинског Одјељења за општу управу Лепа Тривић рекла је да су се поклонили онима који су платили највећу цијену за Републику Српску.


- Дужност свих нас је да никада не заборавимо њихову жртву, јер да није било таквих људи, који су својим животима поставили темељ наше Републике, ми данас не бисмо могли размишљати о стварању боље и просперитетније Српске - нагласила је Тривићева.

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић, такође, је истакао да дјела погинулих за слободу никада не смију бити заборављена.

Парастос је служио јереј Драган Павловић, а породице погинулих, представници локалне власти и Борачке организације, мјесне борачке организације и мјесне заједнице положили су вијенце код споменика подигнутог 2002. године.

У вечерњим часовима одиграна је и фудбалска утакмица између Слоге и Црвене звијезде из Гајева. 



Глас Српске

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi