Pretraga

Arhiva članaka

13. август 2021.

Завршено деминирање у Корници и Гајевима

У шамачким мјесним заједницама Корница и Гајеви завршено је деминирање терена којим је предвиђена изградња дионице ауто-пута Вукосавље-Брчко. Координатор Цивилне заштите Шамац Милан Благојевић рекао је да је успјешно очишћена површина од 106.000 метара квадратних чиме су обезбијеђени услови за несметан боравак и пролазак људи и материјално-техничких добара.


Благојевић је додао да је фирма "Детектор" изводила деминерске радове у складу са Стратегијом о противминском дјеловању.
Оперативни официр Зоран Мартић рекао је да су пронашли шест неексплодираних убојитих средстава која су уништили уз подршку припадника А - тима Републичке управе Цивилне заштите.
Завршетак радова данас су озваничиле бањалучка фирме "Детектор", општина Шамац и Републичка управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП), а присуствовали су и представници Центра за уклањање мина у БиХ.


Координатор стручног тима РУГИПП-а Зоран Миловановић рекао је да је деминирање иницирано извођењем геодетско-техничких радова посебног поступка експропријације ради изградње дионице ауто-пута.
Он је навео да је геодетско-техничке радове изводио РУГИПП, који је спровео и поступак набавке услуге деминирања.
Миловановић је рекао да ће бити настављени геодетско-технички радови на подручју Корнице, те цијепање парцела у катастарским евиденцијама, што представља предуслов за експропријацију и почетак радова на изградњи ауто-пута.

Светлана Павловић, дипл. журналиста

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi