Pretraga

Arhiva članaka

недеља, 2. фебруар 2014.

Dr Milenko Simeunović, neurohirurg, doktor medicinskih nauka


SIMEUNOVIĆ (Stojan) MILENKO - rođen je 15. maja 1945. godine u Gornjoj Slatini, doktor je medicinskih nauka i lјekar specijalista neurohirurgije. Rođen je u mnogočlanoj porodici od oca Stojana i majke Mitre, koji su baveći se polјoprivredom, uspjeli da školuju petoro djece sa akademskim zvanjem, od kojih su dva doktora nauka.
Milenko je osnovnu školu pohađao u Gornjoj Slatini i Gradačcu. Gimnazijsko školovanje započeo je u Gradačcu a završio u Sarajеvu, 1965. godine. Medicinski fakultet završio je 1971. godine u Beogradu. 
Kao lјekar opšte prakse radio je kratko vrijеme u Zvorniku, odakle je prešao u Krupanj. Nakon sticanja uslova za specijalizaciju, počeo je da radi u Specijalnoj bolnici za ortopediju, neurohirurgiju, neurologiju i medicinsku rehabilitaciju ,.Vaso Ćuković" u Risnu, Crna Gora. Specijalizaciju iz neurohirurgije završio je na Neurohirurškoj klinici u Beogradu, 1979. godine. 
Doktorsku tezu pod nazivom: „Značaj postavlјanјa indikacija za hirurško liječenje lumboishijadičnog sindroma" odbranio je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, 14. juna 1984. godine. Aktivno je učestvovao u radu stručnih sastanaka, seminara, simpozijuma i kongresa.
Najveći dio radnog vijeka proveo je u Risnu. Bio je dugogodišnji rukovodilac neurohirurške službe i dugogodišnji saradnik Opšte bolnice u Trebinju. 
Od 2010. godine je u penziji i vrijeme provodi u Gajevima, rodnom mjestu, Risnu i Vrnjačkoj Banji.
Oženjen je Nadom Bačević iz Beograda, profesorom književnosti i bibliotekarom specijalistom.
Ima dvije kćerke:
Aleksandru, diplomiranog istoričara umjetnosti, kustosa;
Tijanu, diplomiranog filologa kineskog jezika i književnosti.

Kuća Stojana Simeunovića u kojoj se rodilo pet akademski obrazovanih osoba
             
 Bibliografija:
      1. Sekundarna obrada otvorenih preloma glave. Rad je prikazan na Prvom sastanku sekcije neurohirurga Srpskog lekarskog društva 27.10.1975. godine, objavljen je u knjizi Miloša Janićijevića, neurohirurgija u Srbiji od laičkih trepanacija do današnjih dana, strana 157;
      2. Kontuzije mozga liječene na Neurohirurškom odjeljenju Specijalne bolnice „Vaso Ćuković“ u Risnu u periodu od 1981. Do 1985. Godine. Acta chirurgica Igoslavica Vol. XXXIV, Suplementum 1, VII kongres neurohirurga Jugoslavije, 17-19. juni 1987.

Koautor
      1. Lumbalna diskus hermija, I Simpozijum o degenerativnim oboljenjima kičme, septembra 1977. godine;
      2. Spontana intrakranijalna krvarenja u Crnoj Gori od 1986. do 1995. godine, Crnogorska akademija nauka i umjetnosti, Prvi crnogorski-francuski susreti, medicinsko-hirurški dani. Radovi sa naučnog skupa u Nikšiću od 17. do 19. septembra 1996. godine.

9 коментара :

  1. Svemu napisanom dodajem da se radi o covjeku koji plijeni jednostavnoscu,iskrenoscu i dobrotom.Pored profesionalnih kvaliteta,koji su neosporni,Milenko posjeduje i one ljudske kvalitete,koji ga upotpunjuju kao velikog covjeka,ljekara i humanistu!!!!Cast mi je sto ga poznajem!!....

    ОдговориИзбриши
  2. ljubica risan 28.o2.l4gprivilegija je bilo raditi s takvim ljekarom i čovjekom a ja sam imala tu čast dugi niz godina u bolnici risan.pozdrav od srca za njega i njegovu porodicu.

    ОдговориИзбриши
  3. Moze li mi neko reci kako stupiti u kontakt sa doktorom Simeunovicem?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Број телефона у родном мјесту у Гајевима у Републици Српској је 054/662-504. Пробајте на тај . Поздрав

      Избриши
  4. Doktor Simeunovic me operisao pre 8 godina, i o njemu kao ljekaru i coveku mogu reci sve najbolje!

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман24. март 2018. 14:49

    Dr Simeunovic me operisao kada sam imala 5 god bila sam ranjena u glavu i dr Simeunovic mi je spasio zivot na tome sam mu veoma zahvalna. On je divan ljekar i covek cesto razmislim o njemu i zrelim mu svu sreću. Milena iz Trebinja

    ОдговориИзбриши
  6. Vrlo cesto se sjetim ovoga divnog doktora i covijeka prije svega,koji mi je 96' spasio zivot u bolnici Risan,tada sam imao 4 godine i imao sam prelom desnog dijela lobanje.Djuro-Herceg Novi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Danas sam obišao Bolnicu u Risnu i odjeljenje neurohirurgije pa sam bio i u sobi 222 i sjetio se divnog dječaka Djura pa ga ovom
      prilikom
      Puno pozdravljam
      Dr Milenko Simeunović




      rilikom puno

      m prilikom puno


      Избриши
  7. Dr simeunocic je brat moga dede

    ОдговориИзбриши

Kalendar

Budućnost demonstrirala snagu protiv Bratstva

Dana, 21. aprila 2024. godine, Budućnost je ugostila svoje rivale iz Dubice, ekipu Bratstva, u okviru 10. kola PFL Modriča-Š...

Popularni postovi