Pretraga

Arhiva članaka

2. фебруар 2014.

Dr Milenko Simeunović, neurohirurg, doktor medicinskih nauka


SIMEUNOVIĆ (Stojan) MILENKO - rođen je 15. maja 1945. godine u Gornjoj Slatini, doktor je medicinskih nauka i lјekar specijalista neurohirurgije. Rođen je u mnogočlanoj porodici od oca Stojana i majke Mitre, koji su baveći se polјoprivredom, uspjeli da školuju petoro djece sa akademskim zvanjem, od kojih su dva doktora nauka.
Milenko je osnovnu školu pohađao u Gornjoj Slatini i Gradačcu. Gimnazijsko školovanje započeo je u Gradačcu a završio u Sarajеvu, 1965. godine. Medicinski fakultet završio je 1971. godine u Beogradu. 
Kao lјekar opšte prakse radio je kratko vrijеme u Zvorniku, odakle je prešao u Krupanj. Nakon sticanja uslova za specijalizaciju, počeo je da radi u Specijalnoj bolnici za ortopediju, neurohirurgiju, neurologiju i medicinsku rehabilitaciju ,.Vaso Ćuković" u Risnu, Crna Gora. Specijalizaciju iz neurohirurgije završio je na Neurohirurškoj klinici u Beogradu, 1979. godine. 
Doktorsku tezu pod nazivom: „Značaj postavlјanјa indikacija za hirurško liječenje lumboishijadičnog sindroma" odbranio je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, 14. juna 1984. godine. Aktivno je učestvovao u radu stručnih sastanaka, seminara, simpozijuma i kongresa.
Najveći dio radnog vijeka proveo je u Risnu. Bio je dugogodišnji rukovodilac neurohirurške službe i dugogodišnji saradnik Opšte bolnice u Trebinju. 
Od 2010. godine je u penziji i vrijeme provodi u Gajevima, rodnom mjestu, Risnu i Vrnjačkoj Banji.
Oženjen je Nadom Bačević iz Beograda, profesorom književnosti i bibliotekarom specijalistom.
Ima dvije kćerke:
Aleksandru, diplomiranog istoričara umjetnosti, kustosa;
Tijanu, diplomiranog filologa kineskog jezika i književnosti.

Kuća Stojana Simeunovića u kojoj se rodilo pet akademski obrazovanih osoba
             
 Bibliografija:
      1. Sekundarna obrada otvorenih preloma glave. Rad je prikazan na Prvom sastanku sekcije neurohirurga Srpskog lekarskog društva 27.10.1975. godine, objavljen je u knjizi Miloša Janićijevića, neurohirurgija u Srbiji od laičkih trepanacija do današnjih dana, strana 157;
      2. Kontuzije mozga liječene na Neurohirurškom odjeljenju Specijalne bolnice „Vaso Ćuković“ u Risnu u periodu od 1981. Do 1985. Godine. Acta chirurgica Igoslavica Vol. XXXIV, Suplementum 1, VII kongres neurohirurga Jugoslavije, 17-19. juni 1987.

Koautor
      1. Lumbalna diskus hermija, I Simpozijum o degenerativnim oboljenjima kičme, septembra 1977. godine;
      2. Spontana intrakranijalna krvarenja u Crnoj Gori od 1986. do 1995. godine, Crnogorska akademija nauka i umjetnosti, Prvi crnogorski-francuski susreti, medicinsko-hirurški dani. Radovi sa naučnog skupa u Nikšiću od 17. do 19. septembra 1996. godine.

9 коментара :

  1. Svemu napisanom dodajem da se radi o covjeku koji plijeni jednostavnoscu,iskrenoscu i dobrotom.Pored profesionalnih kvaliteta,koji su neosporni,Milenko posjeduje i one ljudske kvalitete,koji ga upotpunjuju kao velikog covjeka,ljekara i humanistu!!!!Cast mi je sto ga poznajem!!....

    ОдговориИзбриши
  2. ljubica risan 28.o2.l4gprivilegija je bilo raditi s takvim ljekarom i čovjekom a ja sam imala tu čast dugi niz godina u bolnici risan.pozdrav od srca za njega i njegovu porodicu.

    ОдговориИзбриши
  3. Moze li mi neko reci kako stupiti u kontakt sa doktorom Simeunovicem?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Број телефона у родном мјесту у Гајевима у Републици Српској је 054/662-504. Пробајте на тај . Поздрав

      Избриши
  4. Doktor Simeunovic me operisao pre 8 godina, i o njemu kao ljekaru i coveku mogu reci sve najbolje!

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман24. март 2018. 14:49

    Dr Simeunovic me operisao kada sam imala 5 god bila sam ranjena u glavu i dr Simeunovic mi je spasio zivot na tome sam mu veoma zahvalna. On je divan ljekar i covek cesto razmislim o njemu i zrelim mu svu sreću. Milena iz Trebinja

    ОдговориИзбриши
  6. Vrlo cesto se sjetim ovoga divnog doktora i covijeka prije svega,koji mi je 96' spasio zivot u bolnici Risan,tada sam imao 4 godine i imao sam prelom desnog dijela lobanje.Djuro-Herceg Novi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Danas sam obišao Bolnicu u Risnu i odjeljenje neurohirurgije pa sam bio i u sobi 222 i sjetio se divnog dječaka Djura pa ga ovom
      prilikom
      Puno pozdravljam
      Dr Milenko Simeunović




      rilikom puno

      m prilikom puno


      Избриши
  7. Dr simeunocic je brat moga dede

    ОдговориИзбриши

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi