Pretraga

Arhiva članaka

5. август 2021.

Дан жалости у Шамцу поводом смрти Милана Јовановић

У Шамцу ће сутра 6. августа (петак) бити проглашен Дан жалости због несреће у којој је настрадао тридесетогодишњи младић Милан Јовановић из Шамца саопштено је из Општинске управе Шамац.

Дан жалости обиљежава се спуштањем заставе на пола копља на јавним зградама, на јавним мјестима неће се одржавати програми јавног, културног и забавног карактера.

„Позивамо физичка и правна лица која обављају угоститељску дјелатност, као и медије који дјелују на подручју општине Шамац, да своје пословање прилагоде Дану жалости”, порука је из Општинске управе Шамац.

Милан Јовановић је био одборник у Скупштини општине Шамац и професор географије у више основних школа на подручју општине Шамац. Утопио се у уторак 3. августа у поподневним часовима у ријеци Сави док се купао са двојицом пријатеља.

Потрага за њим у којој су учествовали припадници Републичке управе Цивине заштите РС, припадници Специјалне антитерористичке јединице РС-а, припадници Цивилне заштите општине Шамац, тим спасиоца на води Црвеног крста Шамац и рониоци из Специјалне једнице цивилне заштите из Модриче трајала је до 4. августа до 19 часова када је и пронађено тијело.

Милан Јовановић је рођен 26.05.1991. у Градачцу, а основну школу и гимназију завршио је у Шамцу, а Природно – математички факултет у Бања Луци 2014. године, смјер географију.

Сахрана Милана Јовановића биће обављена сутра у 13 и 30 часова на Новом градском гробљу у Шамцу, а изјаве саучешћа ће се примати од 10 до 13 часова у породичном дому Јовановића.

Светлана Павловић, дипл. журналиста

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi