Pretraga

Arhiva članaka

14. октобар 2019.

Auto put kroz Slatinu i Gajeve

Republika Srpska je ubrzala pripreme za izgradnju autoputa koji treba da je, preko Posavine i Semberije, poveže sa Srbijom, a tome u prilog ide informacija koja je upućena u skupštinsku proceduru u kojoj piše da je cilj da ta dionica bude završena do 2025. godine.

U Republici Srpskoj je posljednjih mjeseci intenzivirana priča o širenju mreže autoputeva, posebno nakon što je u upotrebi kompletan autoput “9. januar” od Doboja do Banjaluke, a iz republičkih institucija ističu da su u ovom momentu prioritet novi kilometri prema Srbiji.

Vlada je, naime, po skraćenom postupku uputila u Narodnu skupštinu RS odluku o izradi plana parcelacije za autoput, ali i gasovod dionice od Vukosavlja do Brčkog te od Brčkog do Rače.

Ukupna dužina autoputa iznosi 70,5 kilometara, od toga dio Vukosavlje - Brčko 32, a dionica Brčko - Rača 38,5 kilometara.*1

Nacrt Plana parcelacije je urađen u septembru 2019. godine i dat je na uvid građanima početkom ovog mjeseca. Po okončanju ove procedure slijedi izrada konačne verzije Plana parcelacije, koju usvaja Narodna skupština Republike Srpske.


AP-Srednja-Slatina-put-za-Tramošnicu-put-za-pravoslavno-groblje

Linkovi za ostale karte Plana parcelizacije autoputa kroz Slatine i Gajeve:

- AP-Srednja-Slatina-put-za-Tramošnicu-Marića-sokak

- AP-Srednja-Slatina-put-za-Bošnjake

- AP-Srednja-Slatina-raskrsnica-Srednja-Slatina-Gajevi-Gornjani

- AP-Gajevi-put-za-Iliće

- AP-Gajevi-Gornja-Slatina-put-za-Kostiće-put-za-Džombiće

- AP-put-Gornja-Slatina-Gajevi-Gradačac

*1 Glas SrpskeAutoput kroz Posavinu i Semberiju za šest godina, 05.06.2019.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi