Pretraga

Arhiva članaka

29. октобар 2018.

Мјештани Гајева у обновљеном Дому културе прославили крсну славу

У присуству великог броја мјештана Гајева и околних мјесних заједница у Гајевима је  прослављена крсна слава цркве Свете Петке и стављен у функцију обновљени Дом културе. Укупна вриједност инвестиције је 59.500 КМ, од чега 47.000 КМ издвојено је из Буџета општине Шамац и 12.000 КМ учешће црквеног одбора и мјештанa Гајева.


- Драго ми је да је велики број грађана дошао да заједно прославимо крсну славу цркве „Свете Петке“ као и стављање у функцију обновљеног Дома културе. Ово је добар примјер сарадње Општинске управе, мјесне заједнице и црквеног одбора. Заједно смо радили у протекле двије године, а тако настављамо и убудуће  – каже Милићевић.

Он каже да је ово једна од мјесних заједница која пуних 40. година није имала овакву врсту инвестиција, те да ће поред цркве и обновљени Дом културе бити мјесто гдје ће се окупљати вјерници, као и велики број младих.


Предсједник црквеног одбора Драган Савић каже да у Гајевима живи око 400 становника, те да им је ова инвестиција од великог значаја.
- Захваљујући мјештанима урађене су фреске у цркви „Свете Петке“, а захваљујући напорима начелника општине урађен је асфалт испред цркве и обновљен Дом културе на који можемо бити поносни – каже Савић.
Он је додао да до краја године планирају урадити ограду.

У културно забавном програму са својим кореографијама учествовало је КУД „Просвјета“ из Средње Слатине.

Светлана Павловић, дипл. журналиста

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi