Pretraga

Arhiva članaka

22. децембар 2023.

Petarde nisu igračke

Juče se u OŠ "Gornja Slatina" održalo predavanje o opasnostima koje petarde mogu izazvati. Predavanje su vodili službenici PU Šamac Dragan Jaćimović i Stojan Radulović, koji su nam prenijeli zašto petarde nisu igračke, već ozbiljna prijetnja za našu bezbjednost i zdravlje. 


Oni su nam rekli da petarde mogu izazvati teške povrede ruku, očiju, ušiju i drugih dijelova tijela. Petarde mogu izazvati požare, eksplozije i materijalnu štetu. Petarde su takođe ilegalne i kažnjive po zakonu. Zato je važno da se ne igramo sa njima, već da ih ostavimo profesionalcima koji znaju kako da ih rukuju. 


Službenici PU Šamac su nam takođe dali savjete kako da se ponašamo tokom novogodišnjih i drugih proslava. Rekli su nam da treba da budemo oprezni, da se držimo podalje od petardi i vatrometa, da nosimo zaštitne naočare i čepiće za uši, da ne diramo nepoznate predmete na ulici i da obavijestimo odrasle ako vidimo nekoga ko se igra sa petardama.


Učenici bili zainteresovani i pažljivi, a nastavnici zadovoljni i zahvalni. Mislim da je ovo veoma važna tema za našu zajednicu i da treba da je podržimo. Nadam se i da ćemo svi zajedno uživati predstojećim praznicima ali bez petardi i drugih pirotehničkih sredstava.

Budimo odgovorni i bezbjedni!

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi