Pretraga

Arhiva članaka

20. октобар 2023.

Kvalitetna voda stiže u Gornju Slatinu: Radovi pri kraju

U Gornjoj Slatini, jednom od najvećih naselja u opštini Šamac, uskoro će biti završen projekat izgradnje vodovodne mreže koji će omogućiti bolji kvalitet života za oko 230 domaćinstava. Ovo je rezultat zajedničkog ulaganja lokalne zajednice, opštine Šamac i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

Ovih dana izvršena je analiza kvaliteta vode i ustanovljeno je da je voda dobrog kvaliteta. Analizu je vršio "Institut za vode" d.o.o Bijeljina.

Mihailo Đurđević, direktor JP "Vodovod i kanalizacija" Šamac i izvođač radova je rekao: „Završeno je bušenja bunara došli smo kvalitetne vode. Trenutno se zida kućica gdje će bit oprema potrebna za slatinski vodovod. To ćemo uraditi do kraja mjeseca i nadamo se da ćemo do tada napuniti i primarnu mrežu tj. postaviti pumpu i staviti je u pogon.“

Do sada je izgrađeno 24 kilometra vodovodne mreže, koja će pokriti cijelo naselje. Vrijednost radova je oko 750 000 maraka, od čega je najveći dio novca obezbijedila opština Šamac iz budžeta i kroz projekat Mega 2, koji UNDP provodi u BiH sa ciljem jačanja lokalnog razvoja i socijalne kohezije. Stanovnici Gornje Slatine su doprinijeli sa oko 1100 maraka po domaćinstvu, koje plaćaju u tri rate.

„Što tiče drugih radova negdje smo na 16. kilometru znači sad radimo sporednu u mrežu, našim žargonom rečeno sokake. Završili smo uglavnom svu primarnu mrežu oko 11 kilometara. Sad smo negdje na petom-šestom kilometru sporedne mreže. Radovi idu predviđenim tokom. Hvala Bogu vrijeme nas služi“, dodao je Đurđević.

Projekat izgradnje vodovodne mreže u Gornjoj Slatini je primjer uspješne saradnje između lokalnih aktera i međunarodnih partnera u cilju poboljšanja uslova života u ruralnim područjima RS.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi