Pretraga

Arhiva članaka

23. децембар 2019.

Најбољи у фудбалу у ОФС Шамац у 2019. години

У организацији Фудбалског савеза општине Шамац (ОФС) у „Центру за културу“ одржана је 17. по реду, традиционална манифестација под називом „Избор најбољих у Општинском фудбалском савезу за 2019. годину“, те су најзаслужнијим у фудбалу подијељене награде и признања.
najbolji-fudbal-ofs-samac
Специјално признање за промоцију фудбала Фудбалског савеза општине Шамац додијељено је Саши Максимовићу.
Признање је додијељено најбољем фудбалском судији ФСО Шамац Дервенић Немањи, признање за Фер плеј добио је ФК „Хајдук“ из Баткуше, најбољи фудбалски радник је Ацо Бијелић из ФК „Младост“ из Доње Слатине, најперспективнији играч Дамјан Чосовић из ФК „Борац“ Шамац, најбољи фудбалски тренер Милан Ђурђевић из ФК „Црквина“ из Црквине.
Најбољи фудбалски клуб млађих категорија су пионири ФК „Борца“ из Шамца, најбољи фудбалер сениор ФСО је Перић Зоран из ФК „Младост“ из Доње Слатине, а за најбољи фудбалски клуб проглашен је ФК „Борац“ из Шамца.
Најбољима су уручене дипломе и медаље.
Предсједник ФСО Шамац Симо Варадиновић каже да су извршили 17. по реду додјелу признања и проглашење најбољих у фудбалу за 2019. годину, a ове године највећи број награда понио је ФК “Борац“ категорије које су предложене од ФК “Борца“.
„Када се узме чињеница да је ФК “Борац“ прославио 100 година постојања и рада у овој години, да је заузео друго мјесто на крају такмичарске сезоне, Група запад друге лиге и освајач општинског купа за ову годину, свакако да те награде иду у праве руке“, каже Варадиновић.
Он подсјећа да је Буџетом за 2019. годину Општина за развој спорта издвојила 290.000 КМ за финансирање свих спортских колектива, а да највећи дио средстава одлази на фудбалске клубове обзиром да је он и најмасовнији спорт.
„Та средства су есенцијална за све клубове. Без тих средстава клубови неби могли да функционишу“, каже Варадиновић додајући да ће Фудбалски савез у наредној години учинити све да се појача рад посебно са млађим категоријама кроз договоре са основним школама.
Предсједник ФК “Борац“ Зоран Пупчевић захвалио се на признању истaкавши да је то велико за њих посебно у години када су прославили 100 година постојања и рада.
„Највише ми је драго  ради млађих селекција, имамо добре дјечаке и надам се да ће кроз три четири године носити прву екипу ФК “Борац““, каже Пупчевић.

Светлана Павловић, дипл. журналиста

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi