Pretraga

Arhiva članaka

12. август 2018.

U Gajevima služen parastos poginulim borcima

U Gajevima kod Šamca u Spomen-hramu Svete Petke danas je služen parastos za 18 poginulih boraca i tri civilne žrtve posljednjeg odbrambeno-otadžbinskog rata, te za 16 žrtava iz Drugog svjetskog rata sa ovog područja.

Načelnik Odjeljenja za opštu upravu Lepa Trivić rekla je da je danas organizovano okupljanja u Gajevima, služen parastos i položeni vijenci za poginule u otadžbinskom ratu.
“Dužnost svih nas je da se na današnji dan poklonimo svima onima koji su dali najveću cijenu, svoje živote, kako bi smo mi danas živjeli u našoj Republici Srpskoj”, rekla je Trivićeva.
Ona je dodala da je obaveza republičkih i lokalnih vlasti da se brinu o porodicama palih boraca, ratnim vojnim invalidima, borcima i svima onima zbog kojih danas slobodno živimo.
Predsjednik mjesne Boračke organizacije Gajevi Čedo Lukić rekao je da je crkva na kojoj su uklesana imena poginulih sagrađena 2002. godine.
“Žrtve nikada ne smiju biti zaboravljene. Danas, i svaki dan, mi se poklanjamo našim herojima iz svih ratova koji su nam stvorili bolju budućnost”, rekao je Lukić.
Nakon parastosa, koji je služio gornjoslatinski sveštenik jerej Dragan Pavlović, položeni su vijenci i prislužene svijeće.
Parastosu su, osim porodica poginulih, predstavnika Boračke organizacije i mještana Gajeva, prisustvovali i predstavnici lokalne vlasti.

http://glas-regije.com

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi