Pretraga

Arhiva članaka

15. август 2018.

Odžak: Posavsko kolo 2018

Već tradicionalnom smotrom folklornih skupina iz BiH i Hrvatske u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak, jučer je održan središnji dio manifestacije Posavsko kolo. 

Nekoliko tisuća građana iz domovine i inozemstva moglo je uživati u prezentaciji izvornog stvaralaštva i različitosti nošnji i običaja. Sinoć su građani mogli prisustvovati i vatrometu, a oni mlađi uživati u rok koncertu. U smotri folklora sudjelovalo je preko 400 izvođača koji su u cijelosti uspjeli zadovoljiti mnogobrojnu publiku i prenijeti dio izvornog stvaralaštva svoga kraja i kulture kroz bogatstvo živopisnih narodnih nošnji, plesa, kola, tradicijskih pjesama i šala. 

Među sudionicima smotre, osim domaćina „Napretka“ i Balegovačkog KUD-a „Fra Ivo Šimić“, nastupili su folkloraši iz Bebrine, Okučana, Brodskog Stupnika, Slavonskog Broda, Dugog Sela, Novog Travnika, Kotorskog, Miloševca, Brčkog, Slatine, Boća i Žeravca.

https://www.odzak.ba/

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi