Pretraga

Arhiva članaka

5. август 2018.

Помен погинулим борцима ВРС у С. Слатини

У Средњој Слатини код Шамца служен је Парастос за 12 погинулих бораца ВРС и три цивилне жртве отаџбинског рата, погинулим од 1992. до 1995. године и тројици припадника ваздухопловне јединице, погинулим почетком 1992. године када је њихов хеликоптер оборен у Средњој Слатини.


Парастос је служио средњослатински свештеник, јереј Драган Павловић.

Начелница Одјељења за општу управу Лепа Тривић рекла је да су се данас поклонили жртвама отаџбинског рата, онима који су платили највећу цијену за стварање Републике Српске.
„Дужност свих нас је да никада не заборавимо њихову жртву, јер да није било таквих људи, који су својим животима поставили темељ наше Републике, ми данас не бисмо могли размишљати о стварању боље и просперитетније РС“ – каже Тривићева.

Предсједник мјесне борачке организације Деспо Деспић каже да је споменик саграђен 2002. године када је и освјештан, те се од тада служи Парастос.
„Данас одајемо дужну пошту свим погинулим борцима. Њихова дјела не смијемо никада заборавити, јер су нам они створили слободу у којој данас живимо са својим породицама“ – каже Деспић.

Породице погинулих, представници локалне власти, БО, мјесне борачке организације и мјесне заједнице положили су вијенце поред споменика и запалили свијеће.

Светлана Павловић, дипл. журналиста

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi