Pretraga

Arhiva članaka

5. август 2018.

Отворен обновљени Дом културе у С. Слатини и одржани VII фолклорни сусрети

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић, предсједница Скупштине Николина Шкрбић, предсједница СПКД „Просвјета“ Марија Марић и предсједник Савјета Мјесне заједнице Средња Слатина Цвијан Пајић, свечано су отворили обновљени Дом културе у Средњој Слатини.


Милићевић је истакао задовољство отварањем Дома културе који није био у функцији од отаџбинског рата, те навео да је укупна вриједност уложених средстава за обнављање дома 43.000 КМ, у чијем финансирању је учествовала општина Шамац, Министарство цивилних послова као и мјештани и људи на привременом раду у иностранству а који потичу из ових крајева.
Отворили смо објекат који ће нарочито бити користан за млађе генерације којих је много у једној овако малој мјесној заједници у којој на задовољство свих нас заједно у слози живе Срби и Хрвати. Обновљени Дом културе служиће за одржавање разних манифестација, којих ће, надам се, у наредном периоду бити што више“ – каже Милићевић.


Он је подсјетио да се ових дана у скоро свакој Мјесној заједници на шамачком подручју изводе у мањој или већој мјери инфраструктурни радови што представља и намјеру Општинске управе да у овом двогодишњем периоду остави одређеног инфраструктурног трага.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Средња Слатина Цвијан Пајић захвалио се општини на обновљеном Дому културе, те истакао да сада имају мјесто гдје могу да се друже као и да одржавају разне манифестације.


Након отварања Дома културе у организацији СПКД „Просвјета“ у Средњој Слатини су одржани седми фолклорни сурети под називом „Слатина 2018“.


На седмим фолклорним сусретима учествовали су СПКД „Просвјета“ из Лопара, ХД „Напредак“ из Оџака, КУД „Напредак“ из Бушлетића – Грапска, КУД „Требава“ из Копривне, КУД „Змај од Босне“ из Градачца и домаћин СПКД „Просвјета“ Средња Слатина.

Светлана Павловић, дипл. журналиста

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi