Pretraga

Arhiva članaka

27. јун 2018.

Завршено асфалтирање пута у Г. Слатини

У Горњој Слатини код Шамца завршено је пресвлачење асфалта у дужини од 1,3 километара, за коју је из Буџета општине издвојено око 83.000 КМ и у Доњој Црквини на три локације у укупној дужини од 500 м за коју је уложено око 22.000 КМ.


Начелница Одјељења за просторно уређење и стамбено комуналне послове, Ведрана Михаљчић каже да је поред пресвлачења асфалта у Горњој Слатини асфалтиран и паркинг за седам мјеста, пут према амбуланти и према фискултурној сали, те да се данас почиње са означавањем дионица пута.
Начелник општине Ђорђе Милићевић истиче да су планом капиталних улагања за наредне три године дефинисали, да је локални пут у Горњој Слатини и Доњој Црквини један од приоритета за ову годину.


„Значај пута у Горњој Слатини је велики и огледао се посебно у вријеме отаџбинског рата 1992. – 1995. године. Нажалост од 2008. године нисмо имали средстава да тамо завршимо пресвлачење асфалта“ – каже Милићевић.
„У наредном периоду до 2020. године  остаје да се ријеши додатних 1,3 километара пута на релацији Доња Слатина - Горња Слатина, а средства за то би обезбиједили из Буџета општине. Наравно ако буде помоћи виших нивоа власти тиме боље“ – каже Милићевић додајући да су мјештани Горње Слатине заслужили  да послије дуго година буде санирана дионица најоштећенијег пута“ – каже Милићевић.

Мјештанин Горње Слатине Љубиша Станишић захвалио се Општинској управи што су препознали потребу да се коначно у Горњој Слатини ријеши питање путне инфраструктуре.
„Пут у Горњој Слатини је био од великог значаја када је било најтеже за српски народ на овом подручју. У рату 1992. – 1995. војска РС користила овај пут за своје потребе, а такође и 2014. године за вријеме поплава када је магистрални пут био одсјечен и комплетан саобраћај преусмјераван кроз Горњу Слатину“ – каже Станишић.

Светлана Павловић, дипл. журналиста

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi