Pretraga

Arhiva članaka

10. јун 2018.

Фолклористи СПКД „Просвјета“ из Средње Слатине на 15. Слатинским сусретима

Чланови СПКД „Просвјета“ из Средње Слатине вратили су се са дводневног гостовања у Швајцарском кантону Солотурн. 

Предсједница СПКД „Просвјета“, Марија Марић каже да су у Швајцарску отпутовали на позив удружења Слатинаца који живе и раде дуже вријеме у Швајцарској и тамо већ традиционално организују ову манифестацију.


„Ове године су организовани „15. Слатински сусрети“ на коме смо  учествовали заједно са њиховим КУД „Петар Кочић“. Представили смо се са фолклорним играма из Шумадије и Мачве и изазвали овације код публике“ – каже Марићева додајући да су имали братски пријем, те да им је приређен свечани дочек.

Она каже да су заједно са њима као њихова подршка  путовали и предсједници Савјета Мјесних заједница Горња, Доња и Средња Слатина и Гајеви, те директор Основне школе из Горње Слатине.


Марићева је истакла задовољство што су имали прилику да покажу шта фолклористи могу и знају, те се захвалила домаћинима и општини Шамац уз чију подршку су организовали одлазак у Швајцарску.


Светлана Павловић, дипл. журналиста

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi