Pretraga

Arhiva članaka

28. јун 2018.

Парастос и такмичење поводом Видовдана

У Горњој Слатини код Шамца данас је служен парастос и положени вијенци за 29 бораца Војске Републике Српске и једну цивилну жртву протеклог рата са овог подручја.


Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић, истакао је да главни задатак народа са ових простора јесте да борци који су дали животе за РС и за слободну Посавину никада не оду у заборав.
„Данас одајемо пошту свим погинулим борцима Горње Слатине у протеклом отаџбинском рату. Оно што је посебно битно, је да сваке године овдје кажемо да жртве за РС, жртве за Посавину и општину Шамац не можемо заборавити у времену које је пред нама. Доказ томе је да слатинци овдје већ 14. година заредом организују манифестацију која се зове Видовдански сабор. Општина Шамац, свих година издваја значајан дио средстава за борачку популацију, породице ратних војних инвалида те ће то наставити чинити и у наредном периоду“ - каже Милићевић.

Саво Босић, командант I батаљона Друге посавске бригаде каже да је у рату учествовао од првог до последњег дана рата.

„Данас је 26 година откако смо започели са одбраном ових простора Посавине. Ја увијек наглашавам да смо ми бранили Посавину, бранили народ. Могу да вам кажем да смо то успјешно одрадили“ - каже Босић.

Светлана Павловић, дипл. журналиста


        REZULTATI U TAKMIČENJU:

     1.  MARATON : PANJIK 
     2.  ODBOJKA /ŽENE/:  GRBAČA
     3.  ŠAHPANJIK 
     4.  FUDBAL /PIONIRI/: GRBAČA  
     5.  FUDBAL /SENIORI/ : GRBAČA  
     6.  FUDBAL /VETERANI/ : GRBAČA 
     7.  NADVLAČANJE KONOPA : GRBAČA 
     8.  ISPIJANJE PIVA - PANJIK GRBAČA
     9.  FUDBAL /ŽENE/ - PANJIK : PANJIK

Ukupan rezultat: 6:3 u korist GRBAČE.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi