Pretraga

Arhiva članaka

24. април 2017.

Vaskršnji koncert u Gornjoj Slatini

Dana, 23.04.2017. godine, u Domu kulture u Gornjoj Slatini održan je Vaskršnji koncert. Organizator koncerta je SPKD "Prosvjeta" Srednja Slatina.


Na koncertu su nastupili: SPKD "Prosvjeta" Obudovac, KUD "Miloševac", KUD "Posavina" i etno grupa "Posavina" iz Crkvine, recitatorska i ritmička sekcija OŠ Gornja Slatina, master etnomuzikologije Jovana Sekulić, najmlađi recitatori i naši domaćini. 

Ispred SPKD-a "Prosvjeta" Srednja Slatina prisutnima se obratila, osoba bez čijih ambicija i rada folklor u Srednjoj Slatini ne bi postojao, gospođa Marija Marić koja se publici zahvalila na odazivu i poručila im da je za uspjeh potrebno širiti ljubav - jer samo s ljubavlju sve uspijeva.

Veliki doprinos u organizaciji ove manifestacije dalo je i skoro osnovano udruženje žena iz Gornje Slatine. U ime udruženja na skupu je govorila predsjednica Slavica Bosić, osim pozdrava i riječi dobrodošlice iskoristila je priliku i da pozove žene koje nisu članice udruženja da im se pridruže, da se aktiviraju u radu udruženja, kako bi ovakvih događaja bilo više.


- Po prvi put organizujemo Vaskršnji koncert, ja sam više nego zadovoljan odazivom publike. Novčana sredstva koja smo prikupili usmjerićemo kao pomoć putovanju naših folkloraša na festival u Ohrid koje će se održati u julu. Zamolio bih sve mlade Slatince da se malo aktiviraju i pomognu u realizaciji ovakvih događaja - rekao je jedan od organizatora Marko Vuksanović.


Na koncertu su prisustvovali: vjerski službenici, predstavnici Kabineta opštine Šamac, predstavnici mjesnih zajednica i mještani okolnih sela. Procjenjuje se da je na koncertu bilo oko 100 učesnika i oko 250 posjetilaca.

Nakon zatvaranja programa organizovana je nekadašnja "igranka" uz raznovrsan švedski sto koji su pripremile naše domaćice. Za muziku bio je zadužen Matriks bend.

Tekst i fotografije: Marko Vuksanović

Link za foto album sa koncerta: https://www.facebook.com/pg/Gornja-Slatina-1510329365954466/photos/?tab=album&album_id=1814279455559454

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi