Pretraga

Arhiva članaka

13. април 2017.

Aco Malić - nesvakidašnji podvig

Tim “Posavski goniči” u sastavu četiri fleš vozača brevetaša Jovan Živković kapiten, Aco Malić, Bojan Šljokić, i Goran Čubrilović član BK Laktaši, na praznik Blagovesti prešli su deonicu od 412 kilometara kako bi se sa ostalim timovima sastali na “meti” odnosno cilju u Beškoj kod Novog Sada.

Fleš je francusko ime za strelu, a nastalo je iz principa vožnje po kojem timovi prelaze približno iste udaljenosti i vozeći se sa različitih strana sveta sastaju se u jednom centru.
Simbolika je u tome što “strele” pogađaju metu, a ovakav način vožnje biciklima postaje sve popularniji u svetu.
- Startovali smo u 17 časova iz parka “Petar Kočić” u Banjaluci i pravo preko Laktaša stigli u Srbac na prvu kontrolnu tačku. Kroz kišu je usledeo put preko Prnjavora, Lepenice, Vučjaka ka Tesliću, narednoj kontrolnoj tački na 130-om kilometru. Oko jedan sat iza ponoći, po temperaturi od samo tri stepena nastavili smo put  preko Jelaha i Tešnja do Doboja, gde smo uz kratku pauzu i čaj koji nam je dobrodošao za zgrejavanje, presvukli i poslednju garniture dresova, i nastavili desnom stranom reke Bosne, starim drumom ka Modriči podno obronaka Trebave - prepričava deo rute biciklista Goran Čubrilović.
Naredna kontolna tačka bila je Bogatić na 330. kilometru deonice, a celi put, prema propozicijama, potrebno je preći za 24 časa.

- Kiša je i dalje bila verni pratilac, a u poslednja dva časa, morali smo preći poslednjih 25 kilometara do Inđije gde je “Fleš” za naš tim formalno bio i završen, jer smo ispunili sve uslove koje organizacija predviđa. Imali smo i vremenski i kilometrima ispunjenu kvotu za plasman. Ostaje samo još da se dopedalamo do Beške i salaša Stojšić koji je ciljna tačka okupljanja svih šest prijavljenih timova.
Od Inđije ka severu, nekih 14 kilometara dolazi nam uvek neugodni severac sa udarima, te brzina drastično opada, ali lagano bez poteškoća stižemo na pomenuti salaš, gdje je nam je dobrodošlicu poželio prvopristigli tim “Team 2017” koji je imao start iz Gradiške, a za koje je nastupio takođe jedan član BK Laktaši, Goran Stegić , uz kolege individualce - Nemanju Kesera, Vjekoslava Vondrousa i Bojana Bastu – završio je svoju priču Goran Čubrilović.

Izvor: Blic.rs

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi