Pretraga

Arhiva članaka

17. август 2011.

Фолклорна секција

Почетком јуна у селу је почела са радом фолклорна секција. Почела је са радом највише захваљујући организацији Црвеног крста Швајцарске са сједиштем у Тузли. Ради се о хуманитарној организацији која ће у наредне три године проводити неке од својих пројеката у нашем селу. Један од њихових пројеката је и унапређење друштвених активности у селу.

У размишљању на који би то ми начин могли урадити, дошли смо на идеју да пробамо основати фолклорну секцију. У Средњој Слатини је осамдесетих година п. в. било основано фолклорно друштво "Иво Лола Рибар" али на оснивању је све и завршено. Из тих разлога у почетку нисмо били баш неки оптимисти али на нашу срећу кренуло је више него одлично.

За инструктора фолклора ангажован је  Браниша Софреновића из Обудовца.

На првој прозивци било је више од  тридесет чланова. Било је ту и дјеце и из околних села. Секција ради у једној од учионица у школи. Велики проблем је веома лоше стање те просторије. Покренули смо неколико активности како би смо извршили рекoнструкцију те просторије, међутим не можемо се за сада похвалити неким успјехом. Други већи проблем је што број чланова секције стално опада. Бојимо се да је главни проблем чланарина која се прикупља да би се испоштовале обавезе према инструктору.

Користим прилику, да ради наше дјеце, ради воље и ентузијазма који овде постоји, упутим апел свима онима који имају добре воље да нам помогну.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi