Pretraga

Arhiva članaka

14. новембар 2023.

Održan sastanak MZ Srednja Slatina

Sastanak mjesne zajednice Srednja Slatina održan je 14.11.2023. godine u 18.00 časova u prostorijama "Čitaonice". Na sastanku je učestvovalo 20 mještana koji su razmatrali sljedeće tačke dnevnog reda:

1. Rad "Čitaonice"
2. Održavanje mjesnog groblja
3. Nastavak radova na crkvi

O svakoj tački dnevnog reda doneseni su zaključci i dogovori koje ćemo ukratko predstaviti.

1. Budući da radnik koji je radio u "Čitaonici" više nije u mogućnosti da obavlja tu dužnost, odlučeno je da se raspiše licitacija za rad u Čitaonici. Rok za prijavu je 15 dana od dana objave licitacije. Ukoliko se niko ne javi na licitaciju, "Čitaonica" će biti data na korišćenje bez naknade, ali uz obavezu održavanja centra sela. Takođe je dogovoreno da se što prije završe započeti radovi na uređenju Centra.

2. Mjesna zajednica ima ugovor o održavanju mjesnog groblja sa JP "Slobodna zona" iz Šamca, koji ističe krajem godine. Međutim, nije prikupljeno dovoljno novca da se isplati preduzeće za obavljeni posao. Stoga je dogovoreno da se do kraja mjeseca nastave aktivnosti oko prikupljanja sredstava i da se eventualni nedostatak pokrije iz sredstava namijenjenih za uređenje crkve. Takođe je dogovoreno da se produži saradnja sa JP "Slobodna zona" i naredne godine.

3. Građevinski odbor je podnio izvještaj o radovima na obnovi i freskopisu crkve, koji su uspješno završeni i svečano osvećeni. Svi radovi su plaćeni iz donacija i sredstava prikupljenih od mještana. Građevinski odbor je najavio i dodatne radove na uređenju crkve, kao što su nova fasada (zbog rješavanja eventualnih problema sa vlagom), uređenje prostorije do crkve, završetak parkirališta i uništavanje korova oko ograde. Od ovih radova, samo je uništavanje korova završeno. Zaključeno je da se građevinski odbor i Savjet MZ sastanu 22.11.2023. godine kako bi razmotrili mogućnosti ubrzanja ovih radova.

Sastanak je završen u 19.00 časova.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi