Pretraga

Arhiva članaka

12. новембар 2023.

Помен за погинуле борце и цивиле у Доњој Слатини

У Доњој Слатини, у цркви Светог Лупа, одржан је помен за 10 погинулих бораца Војске Републике Српске и једну цивилну жртву, који су страдали у отаџбинском рату. Ово је дан туге, али и дан поноса на храброст и жртву наших мјештана.


На помену су присуствовали представници мјесне и општинске борачке организације, општинске управе, црквених власти, као и бројни мјештани. Сви су изразили најдубље саучешће и подршку породицама страдалих. Истакли су да је њихова дужност да чувају сјећање на оне који су положили своје животе за слободу народа и државе. 


Предсједник мјесне борачке организације Лазар Ђекић, је рекао да је ова манифестација традиционална и да ће се наставити и у будућности. Он је захвалио свим присутнима на великом одзиву и изразио наду да ће догодине број присутних бити још већи.

Предсједник општинске Борачке организације, Радован Зорановић је истакао да је ово дан када требамо бити захвални онима који су нам омогућили да живимо у слободној земљи, да се их сјећамо и поштујемо њихова дјела. Општинска борачка организација чини све да помогне борачким категоријама.


У име општинске управе, обратила се Наташа Маринковић, начелник Одјељења за Општу управу. Она је рекла да општина Шамац увијек брине о борачким категоријама и да им пружа сваку могућу помоћ. Она је такође нагласила да жртве никада не смију бити заборављене и да се о њима треба стално говорити новим генерацијама.

Након помена, у црквеном дворишту организован је пригодан културно умјетнички програм а потом и ручак за све присутне.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi