Pretraga

Arhiva članaka

1. септембар 2023.

Početak izgradnje vodovoda u Gornjoj Slatini

Radovi na izgradnji vodovodne mreže u Gornjoj Slatini su počeli. Ovaj projekat će, za sada, obuhvatiti samo Gornju Slatinu, ali se u narednom periodu planira proširenje mreže i na Donju Slatinu, Srednju Slatinu i Gajeve.


Navedenim projektom će se obezbijediti voda za 227 domaćinstava koja su do sada imala problem sa nedostatkom vode u sušnim periodima. Vrijednost radova je oko 750.000 KM, a finansiraju se iz više izvora, uključujući Opštinu Šamac, MEG projekat i učešće mještana Gornje Slatine.

Načelnik opštine Šamac, Đorđe Milićević, kaže e da je ovo jedan od najvažnijih projekata za opštinu i da će se nastaviti sa proširenjem vodovodne mreže u drugim mjesnim zajednicama. On naglašava da je ovo značajan projekat ne samo za Gornju Slatinu, nego za cijelu opštinu imajući u vidu potrebu za zdravom i pitkom vodom. On takođe zahvaljuje građanima i preduzeću „Vodovod i Kanalizacija“ na njihovom učešću i podršci.


Predsjednik Savjeta MZ Gornja Slatina, Petar Ilišković, ističe da će ova vodovodna mreža riješiti problem suše koji su imali u poslednjih nekoliko godina. On kaže da su mještani Gornje Slatine zadovoljni ovim projektom i vjeruju da će im ovaj projekat značajno poboljšati kvalitet života.

Direktor preduzeća „Vodovod i Kanalizacija“ Mihajlo Đurđević, napominje da je ovo najveći poduhvat koji su radili i da očekuju da ga završe do polovine decembra. On objašnjava da je ukupna dužina trase sa kućnim priključcima 24 kilometra, od toga je više od 12 kilometara glavna trasa. On dodaje da je kapacitet bunara 9 litara u sekundi, te da u Gornjoj Slatini očekuju potrošnju vode 3 do 4 litra u sekundi.

Početak izgradnje vodovodne mreže u Gornjoj Slatini obećava bolji kvalitet života za lokalne stanovnike. Ovaj projekat je važan korak ka poboljšanju infrastrukture i očuvanju vodnih resursa u Slatini.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi