Pretraga

Arhiva članaka

27. октобар 2022.

Служен парастос за погинуле из Гајева и прослављена слава Цркве Света Петка

У Гајевима је данас служен парастос и положени вијенци за 18 погинулих бораца и три цивилне жртве Одбрамбено-отаџбинског рата, те за 16 жртава из Другог свјетског рата са овог подручја, а прослављена је и крсна слава Цркве Свете Петке у том мјесту.

Осим чланова породица погинулих бораца, вијенце су положили представници општине Шамац, представници општинске и мјесне Борачке организације.


Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је да су се данас поклонили свима онима који су платили највећу цијену за стварање Републике Српске.
„Дужност свих нас је да се старамо да се њихове жртве никада не забораве и да наставимо да градимо још бољу Републику Српску, јачајући њене институције“ – каже Милићевић.

Предсједник Мјесне борачке организације Гајеви Чедо Лукић рекао је да данас гајевљани прослављају своју крсну славу Свету Петку и организују парастос за све погинуле борце ВРС из Гајева.
"Никада не смијемо заборавити наше саборце. Они су дали оно што је најсветије Живот за нашу слободу”, каже Лукић.

Поред осталих парастосу и слави у Гајевима је присуствовала начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Ведрана Михаљчић и шеф Кабинета начелника Јован Шљокић.

Светлана Павловић, дипл. журналиста

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi