Pretraga

Arhiva članaka

7. март 2019.

Stigla nastavnica, a otišli učenici

Saga oko konkursa u OŠ „Gornja Slatina" u Gornjoj Slatini kod Šamca, čini se dolazi u dramatičnu fazu. Problemi se nastavljaju i dodatno komplikuju a čini se da rješenje još nije ni na vidiku. Naprotiv.

Da podsjetimo, naš portal je u dva navrata pisao o borbi roditelja učenika IV razreda da omoguće svojoj djeci koliko-toliko normalno školovanje i da se prestane sa stalnim promjenama nastavnica, odnosno da se zadrži dosadašnja, Željana Tošić. Na konkursu, koji je raspisala škola, odabrana je Milica Ćajić iz Šamca, dok je Željana bila tek trećerangirana, školski odbor je uvažio žalbu Tošićke i ponovio testiranje, jer je vidljivo da je došlo do prepravljanja bodova. Međutim, na ponovnom testiranju isti rezultati, pa je nova nastavnica Milica Ćajić, juče, u utorak, 5. Marta 2019. godine, stigla u učionicu. Ali, tamo nije bilo učenika.


- Nevjerovatno je da vršilac dužnosti direktorice škole Tanja Cvijanović ne uvažava stavove roditelja, da očigledno tjera neki svoj inat, a ne želi da zaštiti djecu i na kraju školu, koja je na ivici opstanka. Mi, roditelji smo jedinstveni i ne želimo da odustanemo od svojih zahtjeva, što smo i najavili. Djecu od juče ne šaljemo u školu do daljeg i već naredne sedmice podnijećemo zahtjev za prelazak u drugu školu, ističe jedan ogorčeni roditelj učenika IV razreda iz Gornje Slatine.

Djeca su na šteti, jer već dva dana ne idu u školu, a zanimljivo je da niko iz rukovodstva OŠ „Gornja Slatina" nije roditelje kontaktirao, iako čitav razred ne dolazi na nastavu. Nova nastavnice dolazi u praznu učionicu, poput glumca Bogdana Diklića, u legendarnoj sceni iz filma „Lajanje na zvezde".

Da li će „lajanje" biti nastavljeno u Gornjoj Slatini ili će se i resorno Ministarstvo uključiti u rješavanje ovog problema, biće poznato u narednim danima.

Izvor: Pravda.bl

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi