Pretraga

Arhiva članaka

8. април 2018.

У Доњој Слатини одржано прво „Завичајно Васкршње сијело“

Поводом Васкршњих празника у организацији омладине из Доње Слатине одржано је прво „Завичајно Васкршње сијело“ на коме су организатори том приликом представили културно забавни програм са завичајним темама.


Предсједник Мјесне заједнице Доња Слатина, Петар Танасић каже да се „Завичајно Васкршње сијело“ одржава први пут и то на иницијативу омладине која је жељела да се у празничне дане Васкрса друже мјештани и њихови гости који тренутно не живе у Доњој Слатини, а који су својим радом и трудом оставили трагове који не смију бити заборављени.

Прије почетка саме манифестације свештеник Драган Павловић је освјештао икону Светог Александра Невског по коме омладинска организација Доња Слатине носи име.

Овом приликом додијељене су и захвалнице.
За најпозитивнију личност овог мјеста изабран је Младен Бијелић.
Захвалнице су такође уручене и пуковнику у пензији и бившем начелнику клинике ОРЛ на ВМА у Београду др Душану Бијелићу, др Предрагу Миљић хематологу у Клиничком центру у Београду, др Милици Танасић специјалисти педијатрије запоселној у Шамцу.

Организовано је и такмичење  у неколико спортско-забавних дисциплина као што су, избор за најјаче Васкршње јаје, фудбалска утакмица, навлачење конопца, испијање пива, челична песница, и друге.
Најуспјешнијим учесницима су такође додијељене симболичне награде.
Манифестацији је присуствовао и начелник општине Ђорђе Милићевић који је поздравио присутне, честитао Васкрс, те изразио задовољство организацијом и пожелио да ова манифестација прерасте у традицију.

Светлана Павловић, дипл. журналиста

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi