Pretraga

Arhiva članaka

15. јун 2015.

Šamčani slavili u Slatini


Finale Kupa OFS Šamac - Donja Slatina, 13.06.2015. godine. 
Mladost  (DS) - Borac (Š) 0:3

U 13. po redu finalu OFS Šamac, slavio je Borac, sezonu učinio još slađom, okončavši sve obaveze u njoj na trijumfalan način. Stari-novi prvoligaš stigao je do rutinske pobjede, ali je krenulo sve na dosta tužan način.
Naime, u 10. minutu fudbalski ratnik kakav je Enes Brčkalić nije dozvolio da lopta završi u autu na sredini igrališta, pa je u toj poziciji udario u čeličnu ogradu, izgubio svest i zahvaljujući Borčevom medicinskom radniku, Daliboru Vujiću, spašen je jedan mladi život. Brčkalić je prevezen u šamački Dom zdravlja, a odatle u Gradačac, pa u regionalni medicinski centar u Tuzli.
Od tog momenta, nikom više nije bilo do igre. Čekale su se prve vesti iz bolnice, samo sa jednom željom - da one budu radosne. Na svu sreću, sve se dobro završilo.

Šamčani su pobedili, povređenom saigraču poklonili trijumf i u Kupu OFS Šamac slavili po šesti put. Mladost (DS) je do sada bila uspešna dva puta, kao i Mladost iz Tišine i Jedinstvo iz Crkvine, dok se Pelagićevo radovalo jedanput.

U predigri ovog finala, igrano je finale kadetske lige OFS Šamac između šamačkog Borca i Zvijezde iz Kruškovog Polja. Nije bilo golova, pa su „Kruškovljani“, na penale, osvojili ovo takmičenje. 

Tekst preuzet sa stranice: Sportdc.net, autor Slađan Jeremić.

MLADOST (DS) - BORAC (Š) 0:3 (0:1)
Igralište: FK "Mladost".
Gledalaca: 350.
Sudije: Dragan Nišić, Dušan Blagojević, Milan Čeliković.
Delegat: Predrag Pajić.
Strelci: 0:1 N. Paležnica u 45, 0:2 Dujmušić, 0:3 Đurić u 70.
Žuti kartoni: Milićević i Vakić (Borac).

MLADOST (DS): Lakić, Karanović, Đurđević, D. Ilić, Čančarević, N.Ilić, Huseinbašić, Simeunović, Mirić, Tomašević i Pavlović. Trener: Nihad Kadić.

BORAC (Š): Smajić, Milićević, Stanković, Radić (od 71.min. Jaćimović), Perić, N. Paležnica, Lukić, Brčkalić (od 10.min.Vakić, od 81.min.Mišić), Dujmušić, Đurić i S. Paležnica. Trener: Predrag Lukić.

Igrač utakmice: Zoran Stanković (Borac).

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi