Pretraga

Arhiva članaka

10. март 2014.

Приједлог за општинска признања МЗ Средња Слатина


На састанку Мјесне заједнице Средња Слатина, одржаног дана, 04.03.2014. године, између осталог донесена су два закључка из којих су проистекла два захтјева упућена Општини Шамац. Захтјеве приказујемо у цјелости.

***
ОПШТИНА ШАМАЦ
МЗ Средња Слатина
Датум: 06.03.2014. године

Комисија за награде и признања Скупштине општине Шамац

П Р Е Д М Е Т: ИНИЦИЈАТИВА ЗА ДОДЈЕЛУ ОПШТИНСКИХ НАГРАДА И ПРИЗНАЊА

На састанку Савјета МЗ Средња Слатина, одржаног дана 04.03.2014. године, на тему Иницијатива за додјелу општинских награда и признања која се додјељује поводом обиљежавања Дана општине Шамац - 15. априла, донесене су слиједеће одлуке и једногласно усвојене. 

1. 3а Априлску награду или Похвалу ми предлажемо Удружење жена из Ср. Слатине, кога чини двадесетак мјештанки нашег села. Ово Удружење постоји три и по године а бави се израдом постељине. Шијући постељину, остварују приходе којима се издржава Удружење али помажу и сваку акцију која се покрене у селу. Кроз своје дружење и рад, жене су до сада највише улагале у Фолклорну секцију из нашег села. Потпомогле су и реализацију двије екскурзије за жене и омладину у протекле двије године. Организовале су и дружење за старије особе.

2. 3а Повељу или Плакету ми предлажемо Удружење Слатинаца из Швајцарске. Ово удружење чине наши људи поријеклом из Средње Слатине, Горње Слатине, Доње Слатине и Гајева. Они су у протеклој години учинили много за наше село. Организовали су додјелу новогодишњих пакетића за наше најмлађе у О.Ш. „Горња Слатина". У мају прошле године су позвали и угостили код себе, нашу Фолклорну секцију. У свом тродневном боравку, фолклорна секција је учествовала на прослави „10. сусрети Слатинаца". У скорије вријеме  покренули су акцију под називом „Село моје лијепо си а могло би бити и љепше" за награђивање по три најљепше уређена дворишта у четири горе наведена села, те акцију "Поставимо крст".

Надам се да ћете узети у разматрање и уважити наше приједлоге. 

Предсједник  МЗ Ср. Слатина 
Цвијан Пајић
***
ОПШТИНА ШАМАЦ
МЗ Средња Слатина
Датум: 07.03.2014.године

Одјељење за општу управу
Начелник одјељења: Мара Лазић

П Р Е Д М Е Т: ПЛАН АКТИВНОСТИ МЗ СРЕДЊА СЛАТИНА ЗА 2014. ГОДИНУ

Као предсједник МЗ Средња Слатина, заједно са члановима Савјета, сачинили смо План активности за 2014. годину. За реализацију овог плана биће нам потребна Ваша помоћ и подршка. 

-  Санација и стварање основних услова за функционисање основне школе, април 2014. г.;
-  Организовање Фолклорних сусрета, који су пресли у традицију нашег села, јуни 2014. г.; 
-  Парастос погинулим борцима и меморијални турнир у фудбалу, август 2014. г.; 
- Сваке године организујемо неколико акција на одржавању и уређењу центра села и сеоског гробља, и др. 

Пресједник МЗ Средња Слатина
Цвијан Пајић

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi