Pretraga

Arhiva članaka

четвртак, 4. јул 2024.

У Горњој Слатини обиљежен Дан борца

У Горњој Слатини код Шамца су, поводом 4. јула - Дана борца, положени вијенци на спомен-костурницу за 24 борца погинула у Народно-ослободилачком рату, код споменика погинулима у Одбрамбено-отаџбинском рату и бисте народног хероја Пере Босића. Вијенце су положили представници општинске Борачке организације, мјесне Борачке организације Горња Слатина и Општине Шамац.


Предсједник општинске Борачке организације Радован Зорановић рекао да сваке године обиљежавају значајне датуме и настоје да сачувају сјећање на ослободилачке ратове, истичући да је српски народ дао велики допринос ослобађању од фашизма у Другом свјетском рату.

Потпредсједник Скупштине општине Шамац Јадранка Ђукић рекла је да је Дан борца празник устанка народа Југославије дан када је у Београду 1941. године Комунистичка партија Југославије донијела одлуку о подизању оружаног устанка.


"Некада државни празник, а данас се незванично прославља у организацији Савеза удружења бораца и Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова. Одавањем поште погинулим борцима чувамо их од заборава, јер они су дали животе за слободу коју ми данас уживамо", поручила је Ђукићева.


Саво Босић рекао је да га радује што сваке године на овај датум долази и поклања се свом ујаку Пери Босићу и свима другима који су погинули у ратовима.
"Долазимо да евоцирамо успомене на борце и на дио наше славне историје коју су појединци често игнорисали, те да се одужимо нашим херојима", нагласио је Босић.

Светлана Павловић, дипл. журналиста

0 comments :

Постави коментар

Kalendar

Budućnost demonstrirala snagu protiv Bratstva

Dana, 21. aprila 2024. godine, Budućnost je ugostila svoje rivale iz Dubice, ekipu Bratstva, u okviru 10. kola PFL Modriča-Š...

Popularni postovi