Pretraga

Arhiva članaka

28. децембар 2022.

Priča o humanosti, ljubavi i nadi

U subotu, 28. decembra 2022. godine, u hotelu “Plaža” u Šamcu održana je donatorska večera za djecu sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja “Djeca Sunca”. Cilj večere bio je da se prikupe sredstva za odvođenje djece i njihovih roditelja na rehabilitaciju u Banju Vrućicu.


Večeri su se odazvali građani Šamca i okolnih opština, kao i ljudi iz dijaspore, koji su pokazali solidarnost i podršku ovoj humanitarnoj akciji. Posebno se ističe doprinos Udruženja Slatinaca u Švajcarskoj, koje je najveći donator Udruženja “Djeca Sunca” u cjelini. Predsjednik Udruženja Slatinaca, gospodin Marko Milićević, rekao je da je ovo mala pomoć od njih, ali da djeci mnogo znači. Istakao je veoma dobru saradnju dva udruženja i nada se da će se ona i nastaviti.

Udruženje “Djeca Sunca” ima 57 članova sa različitim vrstama poteškoća u razvoju, koji dobijaju novčanu pomoć iz republičkog budžeta, ali im je potrebna i dodatna pomoć u obliku usluga i aktivnosti koje bi poboljšale njihov kvalitet života.

Na večeri je prikupljeno ukupno 21.300 konvertibilnih maraka, a program je obogaćen nastupima Udruženja žena “Ivanin zlatni vez” i kulturno-umjetničkog društva “Novo selo”. 

Ovo je bio još jedan primjer humanosti i solidarnosti građana Šamca i dijaspore, koji su pokazali da imaju veliko srce za djecu koja se bore sa izazovima života.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi