Pretraga

Arhiva članaka

22. септембар 2021.

Уредба о општини Слатина и Трамошница у Краљевини Југославији из 1937. године

УРЕДБУ
са законском снагом о издвајању управних општина Слатина и Трамошница из подручја
Среског суда у Градачцу и о припајању подручју Среског суда у Босанском Шамцу

Члан 1.
    Даном 1. октобра 1937. године издвајају се из подручја Среског суда у Градачцу управне општине Слатина и Трамошница и припајају се подручју Среског суда у Босанском Шамцу.  
Члан 2.
    Све грађанске и кривичне предмете који се 1 октобра 1937 године затеку на раду код Среског суда у Градачцу, а односе се на управне општине Слатину и Трамошницу, наставиће и довршиће Срески суд у Градачцу. Остали несвршени предмети као и земљишне књиге, који се односе на општине Слатину и Трамошницу, предаће се Среском суду у Босанском Шамцу.
Члан 3.
    Предаја предмета поменутих у члану 2 извршиће се по списковима састављеним у два примерка, од којих један остаје код Среског суда у Градачцу а други заједно са списима шаље Среском суду у Босанском Шамцу. 
    Спискови поменути у ст. 1 саставиће се засебно по материјама (уписничким односима) а овериће их старешина суда и један чиновник. 
    Завођење списа у уписнике Среског суда у Босанском Шамцу вршиће ће се по реду,  како су заведени у списковима, а преко реда само ако су хитне природе.
Члан 4. 
    Свршени предмети који се односе па подручја општина Слатине и Трамошнице, чуваће се и даље у архиви Среског суда у Градачцу, а доставиће се Среском суду у Босанском  Шамцу само појединачно и према потреби по тражењу овог суда, који ће их после употребе опет вратити Среском суду у Градачцу.
Члан 5. 
    Одредбе Уредбе са законском снагом бр. 58810 од 25 јуна 1937 године („Службене новине" бр. 143-ХLVI од 29 јуна 1387 год,) уколико се односе на управне општине Слатину и Трамошницу, престају важити. 
Члан 6. 
    За извршење ове Уредбе стараће се претседник Апелационог суда у Сарајеву, који ће наредити све што је потребно за њено благовремено извршење. 
Члан 7.
     Ова уредба добија обавезну снагу када се обнародује у „Службеним новинама". 

Бр. 82962
20 септембра 1937 год.                                                                           
Београд     

Министар правде,
Д-р Н. Суботић с. р.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi