Pretraga

Arhiva članaka

16. август 2019.

Sloga se ne takmiči ove sezone

Desilo se ono što se jednom desiti moralo.

Sloga se ne takmiči ove sezone.
Juče je u Opštinski fudbalski savez Šamac upućen dopis kojim se ova organizacija obavještava da klub iz Srednje Slatine nije u mogućnosti da obezbijedi dovoljan broj igrača kako bi mogao nastaviti sa takmičenjem.
Razlog je samo jedan ali nažalost nepremostiv, nema više u Srednjoj Slatini ko da igra fudbal.

Problemi ovog kluba kao i uostalom velikog broja klubova na ovom području prouzrokavani su velikim smanjenjem stanovništva pogotovo mlađih ljudi i djece. U takvoj situaciji uslovi za rad kluba su skoro nemogući. Godinama se Sloga nosila sa ovim problemom da ne kažemo "mučila", ali je istrajavala. Problem je rješavan na način da su dovođeni igrači iz okolnih mjesta koji su željeli da igraju fudbal i pomognu ovom klubu. To je sigurno, uz rad malog broja entuzijasta ili možda bolje reći jednoga, omogućilo Slogi da se zadrži na fudbalskoj pozornici još jednu deceniju.

Ove godine Sloga je trebala da slavi šest decenija svoga postojanja. Razloga za slavlje nema. Ono će morati da sačeka neka bolja vremena, neke bolje decenije.
Nikada se ne zna.
Možda na igralištu u Srednjoj Slatini, opet kao nekada, zaigraju neki novi klinci?

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi