Pretraga

Arhiva članaka

6. август 2017.

Сјећање на погинуле борце ВРС у Гајевима

У спомен-храму „Свете Петке“ у Гајевима код Шамца данас је служен парастос за 18 погинулих бораца и три цивилне жртве посљедњег отаџбинског рата, те за 16 жртава из Другог свјетског рата са овог подручја.

Начелница Одјељења за општу управу Лепа Тривић каже да су се данас окупили у Гајевима како би присуствовали Парастосу и положили вијенце за погинуле у отаџбинском рату.
„Дужност свих нас је да се на данашњи дан поклонимо свима онима који су дали највећу цијену, своје животе, како бисмо ми данас живјели у нашој РС“ – каже Тривићева.

Она је додала  да је обавеза републичких и локалних власти да се брину о породицама палих бораца, ратним војним инвалидима, борцима и свима онима због којих данас слободно живимо.

Према ријечима предсједника мјесне борачке организације „Гајеви“ Чеде Лукића, црква на којој су уклесана имена погинулих саграђена је 2002. године.
„Жртве никада не смију бити заборављене. Данас и сваки дан ми се поклањамо нашим херојима из свих ратова који су нам створили бољу будућност“, рекао је Лукић.

Он је подсјетио да се прије неколико дана одржао традиционални турнир у малом фудбалу гдје је учествовало 16 екипа са шамачког подручја.
Након парастоса који је служио горњослатински свештеник јереј Драган Павловић положени су вијенци и упаљене свијеће.

Поред породица погинулих, представника борачке организације, мјештана Гајева Парастосу су присуствовали представници локалне власти и грађани Гајева.

Светлана Павловић, дипл. журналиста

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi