Pretraga

Arhiva članaka

20. август 2017.

Сјећање на погинуле борце ВРС у С. Слатини

У Средњој Слатини код Шамца служен је Парастос за 12 погинулих бораца ВРС и три цивилне жртве отаџбинског рата, погинулим од 1992. до 1995. године и тројици припадника ваздухопловне јединице, погинулим почетком 1992. године када је њихов хеликоптер оборен у Средњој Слатини.

Парастос је служио средњослатински свештеник, јереј Драган Павловић.


Деспо Деспић предсједник мјесне борачке организације каже да је споменик саграђен 2002. године када је и освјештан, те се од тада служи Парастос.
Деспић каже да се на споменику налазе уклесана имена шест погинулих бораца из Средње Слатине и шест бораца који су у вријеме погибије живјели у Средњој Слатини.
„Данас одајемо дужну пошту свим погинулим борцима. Њихова дјела не смијемо никада заборавити, јер су нам они створили слободу у којој данас живимо са својим породицама“ – каже Деспић.

Породице погинулих, Начелник општине са члановима кабинета, БО Шамац, мјесне борачке организације и мјесне заједнице положили су вијенце поред споменика и запалили свијеће.

У пријатељској утакмици поводом ове манифестације Слога је побиједила Црвену звијезду из Гајева резултатом 2:1.

Светлана Павловић, дипл. журналиста

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi