Pretraga

Arhiva članaka

3. октобар 2016.

Одржани локални избори

На шамачком подручју је за локалне изборе 2016. године регистровано 16.701 грађанин са правом гласа. Од укупног бирачког тијела, 15.109 су редовни бирачи, 14 je гласало у одсуству, лично je гласало 467 бирача, а путем поште 1.113.
Своје бирачко право искористило је 8.706 бирача или 55,71 одсто бирача.

Према ријечима члана Општинске изборне комисије (ОИК) Шамац Никше Незировића, у току је обрада података у јединствени информациони систем за унос изборних резултата.
- Са редовних бирачких мјеста нису обрађени подаци за два мобилна тима, гласање у одсуству и путем поште што се ради у ЦИК-у. Када они то ураде онда ће бити коначни резултати – каже Незировић.

Према прелиминарним резултатима кандидат за начелника испред Савеза за промјене Ђорђе Милићевић (НДП) имао је 4.362 гласова бирача, док је његов против кандидат Живан Којић (СНСД) имао 3.857 гласова бирача.

Према још незваничним резултатима избора што се тиче политичких субјеката, прво мјесто, са највише освојених гласова бирача је СНСД, друго СДС, НДП и ДНС.

У Шамцу се за локалне изборе кандидовало 241 кандидат за одборнике у Скупштини из 12 политичких партија.

Гласање је протекло без инцидената и проблема.

Светлана Павловић, дипл. журналиста
Ускоро слиједе резултати...

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi