Pretraga

Arhiva članaka

24. октобар 2016.

"Mesfo Obudovac 2016"

nedjelju, u Obudovcu održana je 7. Međunarodna smotra folklora "Mesfo-2016", na kojoj su učestvovala kulturno-umjetnička društva iz Srbije, Hrvatske, Mađarske i Republike Srpske. 

Organizator smotre je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo /SPKD/ "Prosvjeta" iz Obudovca, a pokrovitelj opština Šamac. 

Publici su se predstavila društva iz Obudovca, Silaša, Brke, Bijele, Kanjiže, Teslića, Beograda, Tenje i Srednje Slatine. Specijalni gosti bili su članovi KUD-a “Ady Endre Tornys” – plesna sekcija “Sarkalab” iz Mađarske.

Predsjednik SPKD “Prosvjeta” iz Obudovca Milan Nikolić rekao je da je ova smotra folklora imala međunarodni karakter jer su se svojim igrama predstavila kulturno-umjetnička društva srpskog, hrvatskog i bošnjačkog naroda, kao i mađarski folklori.

– Sa Kulturno-umjetničkim društvom “Ady Endre Tornys” iz Mađarske učestovali smo prije 36 godina zajedno u emisiji “Znanje imanje” i evo nakon toliko godina ponovo smo uspostavili saradnju na obostranu radost – rekao je Nikolić.

Za folklornu sekciju iz Srednje Slatine ovo je posebna manifestacija, jer je 2011. godine ovdje imala svoj prvi nastup.

spkd-srednja-slatina-prvi-nastup
Fotografija sa 1. nastupa folklorne sekcije Srednja Slatina, 2011.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi