Pretraga

Arhiva članaka

25. август 2016.

Нови Правилник за развој пољопривреде

Новим Правилником се прописују услови које морају испунити правна и физичка лица за остваривање права на новчане подстицаје, поступак за њихово остваривање, врста, висина и начин исплате, потребна документација и обрасци.


Милан Симић, начелник одјељења за привреду, је рекао да се мора уважити чињеница да је општина Шамац рурална општина која има преко 11.000 ха обрадивог земљишта и преко 1.500 пољопривредних газдинстава од којих је у поступак пререгистрације ушло преко 700.

- Због те чињенице морамо сваке године планирати око 100.000 КМ за подстицај у пољопривреди. За прошлу годину је одобрен толики износ с тим што смо сада увели одређену новину, око 80 одсто се одобрава за директне подстицаје, а око 20 одсто учешће општине у пољопривредним пројектима – каже Симић.

Припремљени су и приједлози Одлуке и Јавног позива за закуп земљишта.

Фармер из Горње Слатине Синиша Аранђић каже да све што општина помогне добро дође.
- Сада иде подстицај на одгојене јунице и на проширење фарме. Општина нам излази у сусрет и за земљу која иде у закуп и то ће добро доћи нама који се бавимо сточарском производњом – каже Аранђић.

Извор: Општина Шамац, званична интернет страница

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi