Pretraga

Arhiva članaka

17. август 2016.

Folkloraši u Odžaku

Odžak,  „Posav­sko kolo“ 15. avgusta 2016.
Čla­novi SPKD „Prosvjeta“ iz Srednje Slatine nas­tu­pili su na među­na­rod­noj smo­tri fol­k­lora “Posav­sko kolo” u Odžaku, na poziv HKD „Napre­dak“ iz Odžaka.

“Posav­sko kolo” je tra­di­ci­onalna mani­fes­ta­cija koja se odr­žava na podru­čju opštine Odžak, uz praznik Velike Gospe 15. avgusta. Pro­gram mani­fes­ta­cije traje neko­liko dana, sadrži veliki broj kul­tur­nih, sport­skih i pri­vred­nih doga­đaja. Prije same smo­tre druš­tva su u defileu uz pje­sme i ple­sove prošla uli­cama Odžaka. Na smo­tri fol­k­lora koja je odr­žana na trgu ispred župne crkve Sv. Ivana Krsti­te­lja, nastupila su brojna kul­turno — umjet­nička druš­tva iz BiH, Hrvat­ske i Makedonije.
Ova smo­tra iz godine u godinu u Odžaku okup­lja sve više ljudi, prvens­tveno domaće sta­nov­niš­tvo, ali i velik broj doma­ćih ljudi koji se tih dana vra­ćaju iz inostranstva, isto tako i veliki broj stra­nih i doma­ćih turista. Posje­će­nost “Posav­skog kola”, po procjeni izvještača sa ove manifestacije, svake godine pre­maši broj od 10 000 posjetilaca.
Ovo je bio drugi nastup našeg društva u Odžaku.

Slike sa nastupa: OVDJE

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi