Pretraga

Arhiva članaka

4. март 2016.

"Modričko srce kuca za Milicu"

MODRIČA – Za liječenje četvorogodišnje Milice Tanasić iz Donje Slatine, kod Šamca, koja boluje od epilepsije, prikupljeno je više od 3.000 KM na humanitarnom koncertu održanom u Modriči pod nazivom “Modričko srce kuca za Milicu”.


Dejan Stojanović, direktor Srpskog kulturnog centra Modriča, organizatora sinoćnjeg koncerta, rekao je da su Modričani još jednom dokazali humanost.
- Jaka kiša i hladno vrijeme nisu spriječili više od 300 posjetilaca i 150 izvođača programa da učestvuju u humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za Milicu, za čije je liječenje u Parizu potrebno 60.000 evra – naglasio je Stojanović.
On je zahvalio učesnicima i posjetiocima koncerta, posebno inicijatorima akcije Nadeždi Peulić i Jovani Miladinović, najavljujući da će Srpski kulturni centar organizovati i druge humanitarne akcije za Milicu.

Dragoljub i Aleksandra Tanasić, roditelji male Milice, zahvalili su Modričanima i izrazili nadu da će uz pomoć humanih ljudi prikupiti sredstva potrebna za operaciju.
- Sredstva su velika, ali ne gubimo nadu – rekli su Dragoljub i Aleksandra i istakli da će narednih dana biti organizovane humanitarne akcije u Šamcu i Obudovcu.
Oni su naglasili da su se javili brojni građani i privrednici sa prostora Posavine koji su voljni pružiti pomoć.

Na koncertu su učestvovali Etno-grupa “Vida”, Muzička škola “Isidor Bajić” i “Amaterska scena mladih” iz Modriče, kulturno-umjetnička društva “Zavičaj”, “Modriča” i “Aktiv 4” iz Modriče, “Zoran Tomušilović” iz Dugog Polja, “Trebava” iz Koprivne, “Vranjak” iz Vranjaka, “Miloševac” iz Miloševca i “Savka Mačak” iz mjesta Skugrić, kod Modriče.

Preuzeto sa stranice: glas-regije.com.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi