Pretraga

Arhiva članaka

1. март 2016.

Marina Božić uspješna mlada sportistikinja porijeklom iz Slatine


Marina je rođena 02.07.1994. god. u Brig-Glisu. Krajem 2002. upoznala je karate-sport u koji se zaljubila i od tada počinje aktivno trenirati, prvo u KC Gampel, a kasnije u KC Kofukan Brig gdje i danas trenira. Na inzistiranje trenera, nakon samo 6 mjeseci treniranja, nastupila je i na prvom turniru s kojega se vratila s dvije bronce oko vrata. Nastupa u dvije discipline Kata i Kumite (borbe) i u obje je jednako uspješna. Nositeljica je trećeg smeđeg pojasa 1. Kyu i trenutno se priprema za polaganje ispita za crni pojas 1. Dan.

Nakon što je 2004. za KC Gampel osvojila prvu zlatnu medalju u povjesti kluba u disciplini Kumite, Marina prelazi u KC Kofukan da bi mogla kvalitetnije trenirati i više napredovati, što se pokazalo punim pogotkom. Od tada njena sportska karijera je u stalnom usponu.

Za nešto više od 6 godina bavljenja ovim sportom osvojila je 81 medalju, od toga 35 zlatnih 16 srebrnih i 30 brončanih, te 15 pokala i preko 20 diploma. Dvostruka je prvakinja Švicarske i trostruka osvajačica pokala Henri Jordan - sveukupna pobjednica nacionalnih turnira tijekom godine. Pobjednica je mnogih internacionalnih turnira: Ilssenborg open, Champions Weba cup, Slovenia open i osvajačica pobjedničkih postolja u Italiji, Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Njemačkoj i Luxemburgu.

Godine 2006. na Velikoj nagradi Slovenije proglašena je najboljom karatisticom turnira za što je i prigodno nagrađena.

Po ovim rezultatima može se zaključiti da je Marina među najboljim karate sportašima Švicarske što je i potvrđeno ulaskom u Švicarsku nacionalnu selekciju. Svoju top formu potvrdila je i u protekla 4 mjeseca nastupivši na 6 turnira na kojima je osvojila 6 zlata, 1 srebro i 3 bronce. Jedina je takmičarka koja je na obje, do sad održane, Swiss karate lige pobijedila u obje discipline te praktično osigurala nastup na Švicarskom prvenstvu i potvrdila mjesto u Švicarskoj reprezentaciji.

Po broju osvojenih odličja Marina je najuspješnija sportašica u svome klubu i jedina nositeljica medalje sa Zlatne lige, osvojene ove godine u Monci na kojoj je nastupilo 1913 takmičara iz 36 zemalja sa 6 kontinenata.


Da bi se postigli ovakvi rezultati potrebno je puno rada i odricanja, te napornog treniranja kao i potpora najbližih koju Marina ima i u klubu i u obitelji. Svoje znanje i stečeno iskustvo Marina rado prenosi trenirajući manje uzraste u svome klubu, a mnogima od njih je postala i sportski uzor. Njeni rezultati nisu ostali neprimijećeni pa su mnogi o njoj već pisali, a čitatelji Večernjeg lista u dijaspori su je svojim glasovanjem izabrali za najpopularniju sportašicu amaterku za 2008., te joj je uručeno priznanje Večernjakova domovnica. Zahvaljujući uspostavljenom kontaktu sa HKS, od veljače ove godine stvorene su pretpostavke da može nastupati i za Hrvatsku.

Tekst napisao Marko Božić.

1 коментар :

  1. Ovaj tekst je napisao Marko Božić Marinin otac, nešto ranije. Marina se u međuvremenu povrijedila i morala odustati od profesionalnog bavljenja sportom.

    ОдговориИзбриши

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi