Pretraga

Arhiva članaka

28. октобар 2015.

Слава Храма Свете Петке у Гајевима


Вјерни народ села Гајеви, парохије слатинске, ове 2015. године Господње прославио је два значајна догађаја. Прославио је крсну славу Спомен - храма посвећеног Светој Петки Параскеви и завршетак живописа у овом светом храму.

Молитвено прослављање започело је празничним вечерњим молитвама уочи крсне славе које је служио игуман манастира Св. кнеза Лазара на Дугој Њиви, архимандрит Нектарије (Тешић).

27. октобра т.г. прослава крсне славе настављена је Светом Архијерејском Литургијом коју је служило Његово Преосвештенство г.г. Хризостом, Епископ зворничко-тузлански, уз саслужење протојереја-ставрофора Јове Лакића, архијерејског намјесника градачачко-модричког, протонамјесника Ненада Савића, јереја Дражена Шљокића и јереја Драгана Павловића.


Преосвећени Владика је осветио живопис у овом светом храму, помолио се за све вјернике ове парохије, подсјетио све вјернике на житије ове дивне светитељке Божије и истакао да је овај иконопис отворена књига, из које сви треба да читамо и живот светитељски да подражавамо.

Овом приликом Преосвећени Владика уручио је Архијерејску похвалницу Црквено-општинском одбору у Гајевима, за дјелатну љубав исказану према својој Светој Цркви.
На крају молитвеног сабрања Преосвећени Владика је пререзао славски колач са кумом г. Николом Васиљевићем из Гајева, који је овом приликом проглашен и за кума живописа Спомен - храма Свете Петке Параскеве у Гајевима.

Молитвено сабрање настављено је за трпезом љубави коју су уприличили кум данашњег славља, заједно са свим мјештанима села Гајеви.

јереј Дражен Стевановић

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi