Pretraga

Arhiva članaka

13. октобар 2015.

Почела санација секторских амбуланти


У Доњој Слатини код Шамца почела је реконструкција и санација секторске амбуланте која ће трајати 30 дана, а након тога почиње реконструкција амбуланте у Обудовцу.
Вриједност радова се креће од 150.000 до 180.000 КМ.


Санација секторских амбуланти при Дому здравља биће реализоване из средстава која су издвојена из Фонда солидарности РС, а у сам Фонд средства су стигла преко Кабинета предсједника РС из Русије од Вњешеконом банке у висини од 500.000 евра.

Намјењена средства су за унапређење секторских амбуланти, централне зграде Дома здравља, проширење прилазнице, набавку додатне опреме и др., а све у циљу да би услуге биле приближене грађанима - каже директор ЈЗУ „Дом здравља Драган Илинчић. 
Он је додао да су имали секторске амбуланте у Горњој Слатини и Обудовцу гдје гравитира велики број становника, те су се опредијелили да санирају и опреме секторску амбуланту у Доњој Слатини.
„На тај начин желимо да објединимо цјелокупну општину и остваримо ону законску обавезу, бити доступни на осам километара до сваког грађанина“ - каже Илинчић.

Он каже да ће рад амбуланти бити накнадно организован након завршетка пројекта санирања и опремања, гдје ће искористити постојећи кадар у реорганизацији.
Илинчић подсјећа да је значај амбуланти вишеструк.
„Амбуланте се налазе на мјесту гдје се налазе грађани. Секторске амбуланте показале су свој значај за вријеме поплаве када је објекат Дома здравља био поплављен. Увидјели смо колико нам значе да можемо да радимо, па макар на измјештеним локацијама“ – каже Илинчић.

Захваљујући се донаторима који су помогли послије поплаве, као и здравственом особљу Илинчић је истакао да је циљ ове установе да повећају превентивни рад са грађанима, промовишу здрав начин живота и побољшају здравствену ситуацију на овом подручју.

Светлана Павловић, дипл.журналиста

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi