Pretraga

Arhiva članaka

25. октобар 2014.

Opšti izbori 2014


Opšti izbori u Bosni i Hercegovini održani su 12.10.2014. godine. Broj glasača u BiH je 3.282.581 od toga u RS 1.243.265. Izlaznost na izborima u BiH bila je 54,14%.

U Republici Srpskoj izbori se sprovode za četiri nivoa vlasti: Predsjedništvo BiH, Parlamentarna skupština BiH, Predsjednik RS i Narodna skupština RS.

Iako je od izbora do danas prošlo više od 20 dana Izborna komisija BiH nije prebrojala sve glasačke listiće. Na osnovu do sada prebrojanih glasova u Predsjedništvu BiH najvjerovatnije sjediće Mladen Ivanić a Predsjednik RS biće Milorad Dodik. U oba parlamenta, partija SNSD i koalicija oko njega ima više izabranih kandidata od opozicionog bloka.

Na opštinskom nivou kao i na nivou Slatina, SDS i koalicioni partneri imali su na svim listama više glasova od vladajuće koalicije.

REZULTATI OPŠTIH IZBORA:
NAPOMENA: U tabelarnom pregledu nemaju rezultati za sve kandidate na listama već samo za one kandidate koji su imali značajniji rezultat.

0 коментара :

Постави коментар

Vremeplov

Biciklijada

Dana, 21.10.2012. godine u organizaciji Kluba žena Srednja Slatina održana je biciklijada. Cilj ove manifestacije je promocija rekreacije ...

Popularni postovi