Pretraga

Arhiva članaka

20. октобар 2014.

Slogi pobjeda u derbiju

U derbiju V kola Međuopštinske lige - Šamac, Sloga je pobijedila ekipu Bosne iz Pisara. Utakmica, borbena ali bez oštrih prekršaja,  otvorena,  neizvjesna, interesantna od početka do kraja, sa željom obije ekipe da se domognu čitavog plijena, u potpunosti je opravdala epitet derbija.


Sloga je odlično otvorila utakmicu da bolje nije moglo. Posle početnog ispitivanja snaga, u 6. minutu, odličnu loptu koju je poslao B. Pajić iza leđa gostujuće odbrane stigao je N. Pajić (mlađi) i pogodio vrata gostiju.

Domaći su i dalje imali inicijativu ali je ne uspijevaju konkretizovati još jednim pogotkom. U 18. minutu, odlično izveden korner, loptu pola metra od vrata, Draško iako "sam kao duh" uspijeva glavom prebaciti preko prečke. 
I kako to u fudbalu biva slijedila je kazna.  Loptu primljenu skoro na sredini terena Milan Ilić, izbacivši iz igre pet-šest domaćih igrača, uspijeva dovesti do penala odakle rezonantnim šutem postiže pogodak.
Do kraja poluvremena u idealnoj šansi našao se danas neraspoloženi Milanović, sam pred vratarem gostiju loptu šalje pored stative.

U drugom poluvremenu obije ekipe su krenule otvoreno, nadajući se pobjedi. Sloga je imala više šansi. Dvije stative Stokića, dvije šanse Draška, nekoliko šuteva B. Pajića, prodori preko boka i centaršutevi Jokića nisu davali rezultata. 
Gosti su uporno odolijevali a imali su i dvije povoljne prilike koje nisu iskoristili, prvo Mokrić u 65. a zatim i G. Mijanić u 72. minutu.
Derbi je odlučen u 83. minutu. Korner i identičnu loptu B. Pajića kao u prvom poluvremenu Draško ovaj put smješta u mrežu. 
Bosna više nije imala snage za preokret.

I na kraju moramo reći da je igrač utakmice, povratnik u ekipu, Aleksandar Jokić. Osim zadataka u odbrani, konstantno je pravio prodore po boku i slao upotrebljive lopte u protivnički šesnaesterac. Protivničke igrače je pretrčavao, driblao, prodavao im "bicikl" - jednostavno rečeno bio je nezaustavljiv. U jednom trenutku, zanesen svojim driblinzima, izašao je van terena da radost podijeli sa navijačima. Vrlo dobri sudija Mitrović ga je zbog toga "nagradio" kartonom.

SLOGA - BOSNA  2:1 (1:1)

Strijelci: 1:0 N. Pajić ml. (6), 1:1 Ilić (26), 2:1 Draško (83).
Stadion: FK "Sloga" u Srednjoj Slatini.
Gledalaca: 80.
Sudije: Slaviša Mitrović, Milan Čeliković i Boško Vuksanović (Šamac).
Žuti kartoni: Milanović, C. Pajić i Jokić (Sloga), Lazić (Bosna).
Crveni karton: Nije bilo.

SLOGA: C. Pajić, Despić, Draško, Džombić, Aranđić, N. Pajić, (ml.), B. Pajić, Mujović (od 53. G. Baćić), Milanović, Stokić, Jokić. Trener: Đokan Smiljić.

BOSNA: Peranović, Mikerević, S. Mijanić, Lazić, Vakić, Ilić, G. Mijanić (od 55. Marković), N. Mijanić, Ilinčić, Nikolić i Mokrić. Trener: Simo Kurešević.

Igrač utakmice: Jokić (Sloga).

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi