Pretraga

Arhiva članaka

30. јун 2014.

X Vidovdanski sabor


U Gornjoj Slatini, 28. juna 2014. godine održan je X Vidovdanski sabor. Iako je ove godine jubilarni X sabor, on je zbog poplave koja je zadesila našu opštinu obilježen skromnije nego inače. 

Sabor je počeo služenjem parastosa poginulim borcima u otadžbinskom ratu iz Gornje Slatine. Prisutnima su se i prigodnim govorima obratili: Živka Mokrić, u ime organizacionog odbora, Savo Bosić, ratni komandant, Lazar Blagojević, predsjednik OO Boračke organizacije i Savo Minić, načelnik opštine.
Osim odavanja počasti poginulim borcima i evociranju uspomena na njih, bila je to i prilika da se podsjeti da je na današnji dan došlo do spajanja jedinica VRS koje su učestvovale u operaciji zvanoj "Koridor".

Delegacije organizacija koje njeguju i čuvaju tradiciju otadžbinskih ratova, lokalne vlasti i gostiju položili su vijence na sva obilježja u ovom mjestu.

U sportskom dijelu manifestacije nije bilo uobičajenog višeboja nego je održano takmičenje u tri discipline. U odbojci (žene) bila je uspješnija ekipa Panjika kao i u nadvlačenju konopa a ekipa Grbače bila je bolja u fudbalu (mladi). 

Ove godine organizator je razmatrao ideju da se sabor proširi i omasovi učešćem i drugih slatinskih sela. Da li zbog različitih stavova članova odbora oko ovog pitanja ili zbog poplave sve se završilo na ideji?

Ipak, za "velike" ideje trebaju "veliki" ljudi.

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi