Pretraga

Arhiva članaka

7. јун 2014.

Maturanti, generacija '99


Sinoć je u Gornjoj Slatini u Svetosavskom domu održano matursko veče. Slavljenici su bili učenici koji su završili osnovnu školu, rođeni 1999. godine. Razred je činilo 18 učenika. Razredni starješina bio je nastavnik Aleksandar Dašić. Prve dvije godine razredni starješina bila je nastavnica Ika Bosić.

Svečana povorka maturanata, nastavnika, roditelja i rodbine tradicionalnu šetnju započela je ispred škole, položila cvijeće na spomenike i uputila se ka crkvi gdje je održana prigodna molitva. Na kraju molitve sveštenik Dražen je čestitao maturantima na uspjehu koji su postigli i poželio im sreću u nastavku školovanja. Poručio im je da osim stručnog usavršavanja treba da vode računa i o duhovnom obrazovanju.

Nakon toga održana je svečana sjednica, na kojoj su uručena priznanja i nagrade. Direktorica škole, Milena Jovanović, napomenula je da se radi o izuzetno dobroj generaciji, da je prosječna ocjena ovoga razreda 4,2. Sa odličnim uspjehom školu je završilo 9 učenika, sa vrlo-dobrim 6 učenika i sa dobrim 3 učenika.
Učenik generacije je Andrea Stević-Džombić. Izuzetan uspjeh postigli su i učenici Srđan Đurić i Gabrijel Blagojević.
Razredni starješina, Aleksandar Dašić, rekao je da je ponosan što je bio razredni starješina ovakvog razreda i zahvalio se učenicima i nastavnicima na više nego korektnoj saradnji. Smatra da je uspjeh ove generacije, prije svega uspjeh učenika ali i uspjeh nastavnika i roditelja.
"Volio bih da, za desetak godina, kada se sretnem sa ovim učenicima, da se sretnem sa doktorima, inženjerima, umjetnicima ali i sa ponekim mehaničarem i poljoprivrednikom.", rekao je razrednik.

Svečanost je nastavljena zabavom maturanata.

Bili ste dobra djeca - postanite i dobri ljudi!

0 коментара :

Постави коментар

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi