Pretraga

Arhiva članaka

21. септембар 2011.

Joco Stokić, fudbaler

Joco Stokić, fudbaler rodom iz Srednje Slatine, rođen 1987. godine, igra na poziciji napadača. Kao pionir počeo je svoju igračku karijeru u Slogi iz koje odlazi u Modriču. Prolazi sve njene selekcije i u svakoj od njih je među najboljim. Jedan je od najzaslužnijih što je Modriča u zadnjoj deceniji neprikosnoveno vladala BiH fudbalom u mlađim kategorijama. Kada su ti mladi igrači stasali i zaigrali u seniorskoj ekipi Modriča je postala prvak BiH. Odigrao je nekoliko utakmica za mladu reprezentaciju BiH.
Igrajući za Modriču igrao je i kvalifikacije za ligu  šampiona. 
Karijeru je nastavio u mađarskom Honvedu. Nakon godinu dana vratio se u gradačačku Zvijezdu. Danas brani boje mađarskog Kečkemeta iz istoimenog grada.

Joco osim ove fudbalske veličine ima i onu „ljudsku“, koja se najviše izražava u njegovoj skromnosti i volji da u svakoj prilici pomogne i reprezentuje Srednju Slatinu i Slogu.

U prilogu prikazujemo članak iz „BH SPORT“  iz vremena kada je Joco briljirao.

Liga prvaka: Modriča pobijedila u Tirani !

Fudbalski prvak Bosne i Hercegovine, ekipa Modriča Maksime je u prvom susretu prvog pretkola Lige evropskih šampiona u Tirani savladala domaći Dinamo sa 2:0 i stvorila odlične pretpostavke za plasman u nastavak gdje bi mogla igrati sa danskim Alborgom.

"Uljarima" pred meč u Albaniji nisu davane velike šanse da bi mogli izboriti dobar rezultat, ali je tim trenera Mitra Lukića pokazao da je zasluženo na evropskoj sceni. Domaći su u prvih 15 minuta krenuli nešto agresivnije, ali se Modriča hrabro branila. Poslije tog trenutka, bh. prvak je uspostavio terensku ravnotežu, kontrolisao igru i prvi dio meča u Tirani završio aktivnim rezultatom od 0:0.

Trener Lukić je uvidio slabosti domaćeg Dinama, pa je u nastavku pomjerio igru svoje ekipe bliže kaznenom prostoru golmana tima iz Tirane, Bartoa, što je rezultiralo vodstvom "Uljara" od 1:0. Mrežu domaćina načeo je Vladimir Miljković u 64. minuti. Konačnih 2:0 postavio je Joco Stokić, najbolji pojedinac susreta na stadionu "Kemal Štafa".
Ovom pobjedom ekipa trenera Lukića ostvarila je ono što je najavljivala, a to je pozitivan rezultat iz glavnog grada Albanije i širom otvorila vrata drugog pretkola i susreta sa danskom ekipom, koja je zasigurno žilaviji protivnik od Dinama.

BH SPORT 
http://helpbhsport.blogger.ba/arhiva/2008/07/16/1677382
16/07/2008 08:39

1 коментар :

  1. I deda Joco mu je bio dobar fudbaler. Očito se nastavlja tradicija u fudbalskoj uspješnosti.

    ОдговориИзбриши

Kalendar

Одржана свечана академија и отворен 19. „Видовдански сабор“

У Горњој Слатини код Шамца синоћ је одржана свечана академија поводом Видовдана и отворен традиционални 19. "Видовдански сабор". Г...

Popularni postovi